Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, mei 22, 2009 15:57 - Geen reacties

Koophuis wordt steeds goedkoper

22
mei2009

Huizen gaan steeds goedkoper van de hand. De prijzen van verkochte bestaande woningen waren in april 2009 gemiddeld 2,2 procent lager dan in april 2008, de gemiddelde prijs komt daarmee op 238.000 euro.

Het is de derde maand op rij dat de prijzen dalen. Volgens CBS-econoom Michiel Vergeer is dit een heel vervelend teken, het kan ertoe bijdragen dat mensen de aankoop van een woning nog langer uitstellen.

Halvering

Het aantal transacties was voor de zesde maand op rij fors lager dan een jaar eerder. In april wisselden ruim tienduizend bestaande woningen van eigenaar. Dat is bijna een halvering ten opzichte van april 2008. Van alle woningtypen en in alle provincies liep het aantal verkopen fors terug. "De woningmarkt hapert. De kopers laten het afweten", aldus Vergeer. Rabobank voorspelde vorige week al dat de huizenprijzen dit jaar met 5 procent zullen dalen en volgend jaar met 1 procent.

De huizenprijzen staan vooral onder druk door het lage vertrouwen van consumenten in de economie. Ook is het voor de huizenkoper moeilijker geworden om een hypotheek te krijgen. "De koopwoningen daalden over de gehele linie", aldus Vergeer in een toelichting op de cijfers van CBS en het Kadaster.

Vrijstaande woningen zakten in april met 3,2 procent het meest in prijs. De prijsdaling van twee-onder-een-kapwoningen was met 0,4 procent het kleinst. Vergeleken met maart 2009 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,6 procent. Alle typen woningen werden goedkoper, met uitzondering van twee-onder-een-kapwoningen. De prijzen van tussenwoningen daalden met 1,2 procent het meest.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld