Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, oktober 23, 2012 12:04 - Geen reacties

Komt er een black-out?

Tags:
23
okt2012

14 & 15 november: Energy Forum, kennis- en discussieplatform voor elke energieprofessional

Omdat het nog steeds onzeker isof de kerncentrales Doel III en Tihange II heropstarten, stelt de overheid noodplannen op om de winter door te komen zonder black-outs. Gascentrales zijn niet meer rendabel te opereren door de opkomst van hernieuwbare energie.
Maar terwijl Belgische durvers actief willen worden in het bouwen van middelgrote windmolens, en Electrawinds een beursnotering krijgt, klagen groene energiebedrijven over veranderende subsidieregelingen. Ondanks , en misschien ook een beetje dankzij, de prijsbevriezing van elektriciteit en gas knabbelen nieuwe energiebedrijven aan het marktaandeel van Electrabel. Om maar te zeggen: energie is een hot topic dat niemand onberoerd laat.

Daarom brengt Energy Forum 2012 op 14 en 15 november iedereen die professioneel met energie bezig is, samen in Brussels Expo. De slogan “Let’s talk energy” is niet toevallig gekozen: meer dan 1500 energieverantwoordelijken van industriële verbruikers, dienstenbedrijven, federaties en overheid verzamelen er om te netwerken, kennis op te doen in de seminaries en debatten, en hun ervaringen te delen.

Oplossingen voor bevoorradingszekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid en aankoop van energie in cases en seminaries over smart grids, energiezuinige gebouwen en energie-efficiëntie

Ontdek de nieuwste technologiën en energiebesparende maatregelen tijdens thematische sessies en case studies van alle professionals die aan energie zijn gelieerd: producenten, ontwikkelaars, energieleveranciers, hernieuwbare en klassieke energiebedrijven, transport- en distributienetwerkbeheerders, energiedienstenleveranciers (Esco’s), onderzoeksinstellingen, beleidsmakers op regionaal, federaal en Europees vlak, technologieondernemingen, consultants, advocatenkantoren, studie- en engineeringbureaus, certificatiebedrijven en financiële instellingen.
Voor het volledige programma, surf naar www.energy-forum.be

Diepgaande debatten en networkingmoments

In een aantal diepgaande debatten worden tijdens het forum de hete hangijzers van de energiesector aangepakt door gerenommeerde gastsprekers. Op 14 november staat het debat “20-20-20: will Belgium meet its Energy & Climate targets?” op de agenda. Behalve staatssecretaris Melchior Wathelet en technisch directeur Dominique Woitrin van energieregulator Creg, zal Sara Van Dyck, beleidsmedewerker energie en klimaat bij BBL de stem van de milieu-organisaties vertegenwoordigen. Na dit debat verzamelt de hele sector voor ‘Energy Night’, het networkmoment op de beurs.

Op 15 november kijken we naar de toekomstige energiemix in België. Welke rol zullen de hernieuwbare en primaire energiebronnen hier gaan spelen, nu de toekomst van nucleaire energie steeds onzekerder wordt. Greenpeace zal hier in debat gaan met Febeliec en ODE en EDORA, de gewestelijke federaties voor de sector van hernieuwbare energie.

Aan het gesprek over het hyperactueel thema als “Will the lights go out? The fear of power cuts” nemen een vertegenwoordiger van hoogspanningsnetbeheerder Elia, ook Peter Claes van grootverbruikersfederatie Febeliec en Marc Van Den Bosch, managing director van de federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven (FEBEG) en Alex Polfliet deel. We garanderen u: mocht het licht dan uitgaan, dan weet u tenminste hoe dat komt.

Kortom: Energy Forum is voor elke energieprofessional dé niet te missen afspraak van dit jaar!

Praktische info

Energy Forum, 14 november (12u tot 20u) en 15 november (10u-18u)

www.energy-forum.be

Brussels Expo Belgiëplein 1 – Place de Belgique 1 1020 Brussel

Tickets: 75 euro (indien u zich online registreert), en 95 euro ter plaatse.Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld