Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, september 18, 2009 16:23 - Geen reacties

Klap in productie bouwsector moet nog komen

18
sep2009

Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut Bouwnijverheid (EIB), voorziet dat de klap in de productie van de bouwsector nog moet komen. De orderportefeuille van de sector is 35% minder gevuld dan één jaar geleden. De effecten van de stimuleringsmaatregelen van de regering moeten nog zichtbaar worden. Het EIB zal deze maatregelen analyseren en daar rekening mee houden bij het opstellen van de januari-ramingen.

Het aantal faillissementen in de bouwsector neemt nog steeds toe, terwijl het aantal vacatures is opgedroogd. Daardoor stokt de instroom van jongeren. Het kabinet heeft werkgroepen ingesteld die over 20 punten een fundamentele discussie gaan voeren. Een van de werkgroepen buigt zich over wonen. Van Hoek signaleert op dit gebied drie problemen, te weten de hypotheekrenteaftrek, de sociale huursector en de ruimtelijke ordening.

De hypotheekrenteaftrek kan niet geheel worden afgeschaft, want dan wordt de koopwoningenmarkt voor lange tijd op slot gegooid en zullen verbouwingen eveneens stilvallen. De sociale huursector zit op slot doordat teveel mensen in een huis wonen waar ze qua inkomen niet thuishoren. De ruimtelijke ordening zou niet moeten uitgaan van verboden, maar van wat wel mogelijk is.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld