Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op vrijdag, mei 21, 2010 17:12 - Geen reacties

Katar presenteert stadions WK 2022

Tags: , ,
21
mei2010

Met spectaculaire, gekoelde stadions wil Katar het WK Voetbal van 2022 binnenhalen. Dat blijkt uit de presentatie van de ontwerpen voor vijf stadions, alle ontworpen door Albert Speer & Partner. Twee bestaande stadions worden verbouwd, in drie gevallen gaat het om nieuwbouw.

De ontwerpen zijn geïnspireerd door een element uit de Katarese cultuur of de relatie van de staat met de andere deelnemende landen. Alle stadions worden uitgerust met een koelsysteem, waardoor de temperatuur binnen nooit hoger wordt dan 28 graden. Daarnaast wordt het zonlicht in het snikhete land aangewend voor de energievoorziening.

Bijzonder is de verbouwing van het bestaande stadion Al Rayyan, dat twintig kilometer ten noordwesten van hoofdstad Doha is gelegen. Het in capaciteit verdubbelde stadion zal worden omringd door een scherm, waarop beelden uit de wedstrijd, toernooi-informatie en andere filmmateriaal worden getoond.

Ook het eveneens nabij Doha gelegen stadion Al Gharafa wordt twee keer zo groot. De gevel bestaat uit gevlochten linten, in de kleuren van de deelnemende landen. De vorm van het in het noorden van Katar gelegen Al Shamal is geïnspireerd door een traditionele vissersboot.

In december van dit jaar wordt bekendgemaakt welke landen een van de twee toernooien mogen organiseren.

Bron: Architectenweb.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld