Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, juli 20, 2009 14:57 - Geen reacties

Jonge architecten gaan werkervaring opdoen in proeflab

20
jul2009

Minimaal 200 jonge architecten, stedenbouwkundigen en bouwkundig adviseurs zonder baan gaan in een tijdelijk onderzoekslab werkervaring opdoen. Dit hebben de Rijksgebouwendienst en het ministerie van VROM laten weten.

Het tijdelijke instituut moet voorkomen dat bovengenoemde groep verloren gaat voor de bouw en is een initiatief van onder meer diverse overheden en de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). De maatregel is nodig vanwege de economische crisis, die tot gevolg heeft dat architectenbureaus fors op hun personeel bezuinigen. Voor de crisis telden de bij de BNA aangesloten bureaus gemiddeld 6,7 medewerkers, tegen gemiddeld 4,7 nu. Het onderzoekslab gaat september 2009 van start. De deelnemers kunnen er aan de slag met behoud van uitkering. Het werven van kandidaten begint binnenkort, waardoor nog niet duidelijk is hoe groot de belangstelling zal zijn.

In het instituut werken diverse ontwerpbureaus samen. De deelnemers gaan onderzoek doen naar toekomstige bouwopgaven, waarbij gedacht kan worden aan de ontwikkeling van duurzame gebouwen, bouwen binnen bestaande wijken en het verbeteren van de samenhang tussen infrastructuur en omgeving.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld