Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juli 2, 2009 17:51 - Geen reacties

Huurders laten huis in Overpelt onbewoonbaar achter

02
jul2009

huurders-laten-huis-onbewoonbaar-achterIn de residentiële buurt van de Willebrordusstraat heeft gisteren de eigenares van een huurwoning haar huis totaal onbewoonbaar teruggevonden.

Dat gebeurde nadat de vrederechter daarvoor de toelating had gegeven. Bij het zien van alle troep – binnen en buiten – werd het de vrouw te veel. De buurt had al eerder klachten overgemaakt aan de wijkagent.

Nederlander R. A. woonde 2,5 jaar in het huis in de Willebrordusstraat, samen met zijn zoon. Officieel runden zij er een koerierdienst. De buren veronderstellen echter dat het duo honden kweekte. Dat leiden ze af uit wat er in het huis en in de kelder werd gevonden. Verhuurster Maartje Bierkens kreeg argwaan en nam een advocaat onder de arm. Het duurde echter nog één jaar vooraleer de vrederechter ingreep.

“Wellicht kregen de Nederlandse huurders het te warm onder de voeten in Overpelt en verdwenen zij drie weken geleden naar een adres in Lommel met nog een volle container afval voor de deur”, vertelt Eddie, de vader van Maartje. Volgens hem doen de twee in Lommel precies hetzelfde. Het huis in Overpelt is een complete ravage. “Alles moet er uit en de woning moet volledig ontsmet”, gaf Bierkens te kennen.

Ratten
Inmiddels zit de buurt van de Willebrordusstraat ook opgescheept met ratten als gevolg van de wantoestand in het huis. Gemeenteraadslid Guido Renckens (CD&V) die toevallig passeerde bracht onmiddellijk de gemeentelijke milieudienst op de hoogte. De rattenvanger zou vandaag ingrijpen.

Burgemeester Jaak Fransen wil al het mogelijke doen om de eigenares te helpen, maar in principe kan de gemeente niet optreden op privédomein. Ook het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek kwam ter plaatse om een aquarium met 10 schildpadden mee te nemen. De schade in en rond het huis wordt op 50.000 euro geraamd.

Bron: Het Belang van LimburgReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld