Vastgoedplatform

Nieuws België, Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, november 10, 2010 16:50 - 1 Reactie

Huizenverkoop via sociale media neemt toe

10
nov2010

Bedreiging voor makelaars?

Er worden in Nederland steeds meer huizen via sociale media zoals Twitter verkocht. Verklaring: betrouwbaarheid. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Huizen kopen en verkopen is geen markt die uitsluitend voor makelaars is. Je kunt het ook zelf, bijvoorbeeld via de website huizentweets.nl.

Op deze website adverteer je gratis je woning. Ook de advertenties van Funda.nl, Jaap.nl en andere populaire vastgoedsites worden meegenomen in de zoekresultaten.

“Het is een uit de hand gelopen hobby, zonder businessmodel”, zegt oprichter André van Eerden tegenover de krant. “Ik heb er weinig ruchtbaarheid aan gegeven, omdat ik er niets mee verdien.”

De website beheert 250 Twitteraccounts, die ieder een stad of regio vertegenwoordigen. Zo heeft Huizenamsterdam ruim tweeduizend volgers.

Ook op Hyves
Op de marktplaats van Hyves, het Nederlandse equivalent van Netlog, worden ook huizen verkocht. Volgens de woordvoerder van het sociale netwerk komt dit door de grotere betrouwbaarheid.

“Je kunt zien of de aanbieder van een huis bevriend is met iemand die jij weer kent”, stelt hij. “De woningmarkt wordt er transparanter door. Dat heeft wellicht ook wel effect op de prijs.”

Proactieve houding vereist
Door een gebrek aan deskundig advies is kopen via een netwerk daarentegen niet verstandig, meent beroepsorganisatie VastgoedPRO. Makelaars moeten zich dan ook concentreren op het geven van advies, vindt de organisatie. Een advertentie online plaatsen en achterover gaan hangen is niet voldoende.

Voorts moeten ze zich ook richten op bepaalde doelgroepen. Bijvoorbeeld op homoseksuelen die kapitaalkrachtig en gevoelig voor persoonlijke aandacht zijn. Zelf een Twitteraccount aanmaken is eveneens een mogelijkheid.

Makelaars niet bang
De sociale media een bedreiging voor de makelaars? Nee, denkt de Nederlandse Vereniging van Makelaars. “Dat er sociale media worden ingezet, is prima. Het is eigenlijk niets nieuws. Vroeger hing je een briefje op bij de voetbalclub”, zegt een woordvoerder.

Bron: ZDnet1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Beginner
jan 23, 2014 18:07

Grappig! Ik denk dat sociale media juist van heel veel toegevoegde waarde voor makelaars kan zijn. Al worden ook steeds meer huizen verkocht via Funda.. soms ook zonder makelaar.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld