Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, mei 25, 2010 14:06 - Geen reacties

Hoofdkantoor Fortis rijp voor de sloop

25
mei2010

Het hoofdkantoor van Fortis aan het Rokin in Amsterdam kan het beste worden gesloopt. Zo hebben ASR Vastgoed Ontwikkeling en Multi Vastgoed de gemeente Amsterdam geadviseerd. De indeling van het het pand leent zich niet goed voor herontwikkeling tot winkels en woningen. Nieuwbouw is volgens beide ontwikkelaars aanmerkelijk goedkoper.

De gemeente wil na de aanleg van de Noord/Zuid-lijn in 2013 het aanzien van Damrak en Rokin, de entree van de binnenstad vanaf het Centraal Station, drastisch verbeteren. De locatie van Fortis nabij toekomstig station Rokin wordt interessant gevonden voor grootschalige winkelontwikkeling, zoals de toevoeging van een nieuw warenhuis.

De specifieke bestemming van het bankgebouw (ca. 10.000 m2) maakt een winkelbestemming in combinatie met woningen echter niet makkelijk te realiseren, aldus beide ontwikkelaars. Het uit de jaren tachtig daterende gebouw laat zich niet op een eenvoudige manier anders indelen.

Het huurcontract van het Fortis-kantoor loopt in 2012 af. Fortis verhuist vanwege de fusie met ABN Amro volgend jaar naar het ABN Amro hoofdkantoor aan de Amsterdam Zuidas.

Bron: PropertyNLReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld