Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 29, 2010 20:35 - Geen reacties

Honderdzestien loten in Pijkensakker

29
apr2010

EEKLO – De Drongense firma Bostoen is zopas gestart met de voorbereidende werken voor een nieuwe, grote verkaveling op het vroegere voetbalveld Van Dammes in de Raverschootstraat. Er komen 116 loten.
De grote verkaveling wordt als Pijkensakker omschreven. Dat is de vroegere naam van die gronden, maar eigenlijk kent Eeklo het terrein als het voormalige voetbalveld Van Dammes, tussen Raverschootstraat en IJzerstraat. Daar trainden en speelden destijds de jeugdploegen van KFC Eeklo, toen het fanionelftal nog op de Gentsesteenweg aan de slag was.

Sinds deze week rijden de vrachtwagens af en aan op het terrein langs de Raverschootstraat. De witte woning, die door de voetbalploegen als kleedruimte werd gebruikt, werd maandag al voor een deeltje gesloopt, stond dinsdag (toen onze fotograaf langskwam) nog gedeeltelijk overeind maar ligt sinds gistermiddag al volledig plat. Het is duidelijk dat Bostoen er geen gras laat over groeien.

‘Dit is een grote verkaveling’, bevestigt woordvoerder Johan De Vlieger. ‘We praten over 116 loten, waarop kleine meergezinswoningen, halfopen en gesloten bebouwingen kunnen komen. Er zijn ook enkele open bebouwingen mogelijk.’ Bostoen pakt werkt in zeven fases.

De eerste fase ligt op het terrein in het verlengde van de IJzerstraat, waar in fase 1A vijftien woningen worden opgetrokken. Uiterst links komen zes open bebouwingen. ‘De fietswegel, die van de Raverschootstraat naar de IJzerstraat loopt, werd deze week gesupprimeerd, maar wordt in een volledig nieuwe vorm in de verkaveling geïntegreerd’, zegt Johan De Vlieger. Het is niet de bedoeling om de IJzerstraat door te trekken tot in de Raverschootstraat, maar de nieuwe verkaveling wordt wel via IJzerstraat en Raverschootstraat ontsloten. De ontsluiting op Raverschoot komt schuin tegenover de Kerkhofweg, het baantje naar Delhaize.

De fase 1B omvat twintig woningen in de de Raverschootstraat.

Later wordt de verkaveling vervolledigd met woningen op het voormalige voetbalveld en achter de huizen van de IJzerstraat. ‘We leggen eerst het wegennet aan, maar we starten nog niet onmiddellijk met bouwen’, zegt De Vlieger. ‘Dat betekent niet dat gegadigden zich niet mogen aanmelden. We willen eerst in de Roze, in het verlengde van Ghevers, de verkaveling afwerken.’

www.bostoen.be

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld