Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, januari 25, 2010 17:40 - Geen reacties

Home Staging opleiding nu ook voor Vlaamse immosector

25
jan2010

De Nederlandse Styling Concepts Group heeft met ingang van 1 januari 2010 haar intrede gedaan op de Belgische vastgoedmarkt.
De SC Group werd in 2006 opgericht door Ingrid van der Aa. Zij introduceerde dat jaar tevens het eerste opleidingsinstituut in het vakgebied van verkoopstyling in Nederland en het eerste netwerk van verkoopstylisten: het LNV®.

De Styling Concepts Group biedt, na een maandenlange voorbereiding en grondige analyse van de Vlaamse immosector, nu ook in België de praktijkgerichte opleiding Home Staging aan en voorziet hiermee in een duidelijke behoefte. De vraag naar Home Staging is in Vlaams België groot. De eerste 4-daagse vakopleiding gaat in maart van dit jaar van start. De trainingslocatie van de training is Brasschaat, Antwerpen.
Ingrid van der Aa, oprichter en eigenaar van de Styling Concepts Group, is tevens als docent Home Staging verbonden aan het VIVO, Vlaams Instituut Vastgoedopleiding.

Home Staging, oftewel verkoopstyling, is een Amerikaans marketingconcept voor de vastgoedbranche en wordt inmiddels wereldwijd succesvol toegepast. Statistieken wijzen uit dat verkoopklaar gemaakte woningen circa 80% sneller verkocht worden dan niet verkoopklaar gemaakte huizen. Het beroep verkoopstylist (home stager) zal, in navolging van vele andere landen, ook in België een grote vlucht nemen. Verkoopstylisten zullen huiseigenaren en vastgoedmakelaars kunnen helpen hun woningen op een aantrekkelijke manier te presenteren en daardoor sneller te verkopen aan hogere verkoopprijzen.

Het opleidingsinstituut van de SC Group ontwikkelde als eerste instituut een training home staging speciaal voor Belgische cursisten. De praktijkgerichte opleiding wordt gegeven in Brasschaat nabij Antwerpen, is geheel toegespitst op de Vlaamse vastgoedmarkt en wordt verzorgd door zowel Nederlandse als Vlaamse docenten. De praktijklessen vinden plaats in een te koop staande woning in de omgeving van de cursuslocatie.

Na certificering worden verkoopstylisten lid van het Landelijk Netwerk Verkoopstylisten Benelux, het LNV®. Het LNV® is het oudste en grootste netwerk van volledig opgeleide en gecertificeerde verkoopstylisten in de Benelux en is nog steeds groeiende.

www.stylingconceptsgroup.be

Bron: Styling Concepts GroupReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld