Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, januari 25, 2010 17:42 - Geen reacties

Eigenaren vinden isolatiekosten te hoog

25
jan2010

De meeste eigenaren van woningen schrikken van de werkelijke kosten van gevelisolatie. Vooral bewoners van woningen zonder spouw staan negatief tegenover thermische isolatie.

Over het energielabel bestaat een negatief sentiment. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Milieu Centraal, een onafhankelijke stichting die betaald wordt door de overheid. Het gaat om onafhankelijk onderzoek. Doel van het onderzoek is meer eigenaren over te halen tot het (laten) isoleren van hun gevels. TNS NIPO ondervroeg alleen eigenaren van vrijstaande woningen of meerdere woningen onder één kap. Appartementen bleven buiten beschouwing.

Eigenaren van woningen met spouwmuren blijken de kosten gemiddeld te overschatten. Desondanks schrikken ze van de werkelijke kosten. Ze zijn niet over de streep te trekken door het noemen van de werkelijke kosten. Eigenaren van woningen zonder spouw onderschatten de kosten van gevelisolatie. De werkelijke kosten voor een vrijstaande of hoekwoning zonder spouw zijn bijna driemaal zo hoog als hun schatting. De werkelijke besparingen per maand zijn echter ook hoger dan zij verwachten. Eigenaren van een tussenwoning zonder spouw daarentegen denken wat minder uit te geven en wat meer te besparen dan in werkelijkheid haalbaar.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld