Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, maart 31, 2010 15:40 - Geen reacties

Hergebruik thema Dag van de Architectuur

31
mrt2010

De Dag van de Architectuur staat dit jaar in het teken van architectuur en hergebruik. Dat maakte de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) woensdag bekend. In het weekend van 26 en 27 juni openen normaal niet toegankelijke gebouwen in heel Nederland hun deuren voor het publiek.

Het thema van dit jaar is ‘actueler dan ooit’, aldus de BNA. In heel Nederland worden oude gebouwen opnieuw in gebruik genomen, vaak met een nieuwe functie. Zo openen er in Delft verschillende voormalige universiteitsgebouwen die zijn herbestemd tot onder meer een museum en een architectenbureau.

In Arnhem opent het Luxor Theater, een gebouw uit 1915 dat in 2008 volledig is gerenoveerd. In Den Haag kunnen bezoekers onder meer naar de Caballerofabriek, de Derde Ambachtsschool van architect Duiker en de Energiecentrale, die een tweede leven zijn begonnen als respectievelijk broedplaats, kantoorgebouw en cultureel centrum.

In Apeldoorn staat de Dag van de Architectuur in het teken van hergebruik van binnenstedelijke panden als onderdeel van de vernieuwing van de binnenstad en openen een voormalig ROC en de Nettenfabriek de deuren.

Het publiek in Amsterdam kan naar spectaculair verbouwde panden, zoals het hoofdkantoor van MTV Benelux (een voormalige timmerwerkplaats) en de silo’s op het Zeeburgereiland (voormalige opslagtanks voor rioolwaterzuivering), waar een museum wordt gevestigd.

In Rotterdam vormt ROTABS style center het epicentrum van de dag: een voormalige brandweerkazerne die is omgetoverd tot een warenhuis van ontwerpers en kunstenaars.

In vijftig gemeenten in Nederland vinden activiteiten plaats. Het complete programma is vanaf eind mei te vinden op www.dagvandearchitectuur.nl en verschijnt op 19 juni in een bijlage bij dagblad Trouw.

Het is de 24e keer dat de Dag van de Architectuur wordt georganiseerd.

Bron: ArchitectenwebReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld