Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zaterdag, mei 8, 2010 19:02 - Geen reacties

Geen bouwvergunning voor nieuwe woningen aan de Laaglandlei

08
mei2010

SCHOTEN – Het schepencollege heeft de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag voor de bouw van 15woningen in een binnengebied aan de Laaglandlei geweigerd.

Het aantal woningen overschrijdt volgens de visie van het college de draagkracht van de omgeving en zal dan ook verminderd moeten worden.

De inplanting van een aantal woningen wordt sowieso schadelijk geacht voor de reeds bestaande huizen in de Laaglandlei. Daarnaast worden problemen verwacht met de verkeersafwikkeling op het binnengebied zelf. Er is immers enkel een smalle doorgang van vier meter gepland waardoor auto’s mekaar niet kunnen kruisen. Deze smalle inrit kan ook problematisch zijn voor de doorgang voor hulpdiensten en de afvalophaling.

Voorts voorziet de aanvraag niet in bovengrondse parkeerplaatsen voor bezoekers, het schepencollege vraagt om daarin toch te voorzien. De indiener van de plannen kan tegen deze beslissing beroep aantekenen bij de bestendige deputatie.

Tegen de plannen waren tijdens het openbaar onderzoek heel wat bezwaren ingediend door ongeruste buurtbewoners en de wijkvereniging Donk.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld