Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 4, 2010 11:16 - Geen reacties

Futuristisch woonei onder de hamer in Antwerpen

04
mei2010

Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts veilt op 23 juni de “Blob”, een futuristisch woonei dat voor heel wat functies dienst kan doen. De mobiele constructie is door het Mechelse architectenbureau dmvA ontworpen. Bernaerts biedt de mobiele unit aan op zijn eerste design-veiling en schat de waarde van de “Blob” op 60.000 tot 70.000 euro.

De architecten kwamen met het idee omdat de opdrachtgeefster geen toelating kreeg om een bureel aan haar bestaande woning in Brecht te bouwen. Volgens het veilinghuis kan je de “Blob” gebruiken als studio, logeerkamer, tuinhuis, bureel, cocoon-ruimte of receptieruimte.

Internationaal furore
De “Blob” is een unit van 3 x 3 x 3,5 meter, goed voor 20 m2, met een keuken, douche, bed en ingewerkte opslagruimtes. De unit is gemaakt uit polyester over een houten frame en textiel. Het woonei kan bijvoorbeeld in de tuin, in een bos of zelfs op het dak geplaatst worden.

De “futuristische herinterpretatie van de caravan” maakte internationaal furore in gespecialiseerde blogs en artikels in de vakpers van Japan tot Mexico, aldus Bernaerts. Het is “kunst om in te wonen” die bovendien “op creatieve wijze de strikte bouwcodes kon omzeilen”.

De “Blob” staat opgesteld bij de Verbeke Foundation in Kemzeke en wordt op 23 juni om 19 uur openbaar geveild op de eerste design-veiling van Bernaerts in Antwerpen. De unit is in Kemzeke te bezichtigen van donderdag tot zondag tussen 11 en 18 uur.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld