Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, april 6, 2010 17:26 - Geen reacties

Fraude treft Arnhemse huiseigenaren

06
apr2010

Ruim 460 Arnhemse huiseigenaren zijn slachtoffer van grootschalige fraude bij Woning Onderhoud Stichting (WOS). Voormalige bestuursleden hebben meer dan een half miljoen euro verduisterd, aldus het zittende bestuur vrijdag. De stichting heeft een procedure aangespannen bij de civiele rechter. Ook is aangifte gedaan bij de politie.

De stichting beheert sinds 1992 geld voor onderhoud en inspecties van woningen in Arnhem en werkt voor particuliere woningeigenaren. Vanaf oktober vorig jaar bleven declaraties onbetaald en werden telefoontjes niet meer beantwoord. Tijdens een informatieavond voor gedupeerden werd een nieuw bestuur geformeerd.

Dubieuze overboekingen
Volgens het nieuwe bestuur had de stichting in 2007 nog 800.000 euro in beheer. Dat geld bleek eind vorig jaar grotendeels verdwenen. Bankafschriften laten zien dat er sprake is van talloze dubieuze overboekingen, aldus de secretaris van WOS. De stichting eist het verdwenen geld terug van drie voormalige bestuursleden. Ook een bedrijf is voor rechter gesleept. Volgens het huidige WOS-bestuur gaat het vermoedelijke om een lege bv.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld