Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, november 9, 2010 8:04 - Geen reacties

Fraude met appartementen op Immoweb

09
nov2010

Oplichters bieden fictieve appartementen aan op de vastgoedsite Immoweb.be, zo schrijft het weekblad Humo in zijn nieuwe nummer dat vandaag verschijnt. De fraudeurs vragen aan geïnteresseerde huurders om een bedrag over te maken in ruil voor een contract en de sleutels.

Het geld moet worden gestort via Western Union, dat snelle geldtransfers aanbiedt. Het systeem is echter berucht, omdat het overgemaakte geld na de transactie moeilijk te traceren is.

De appartementen die de fraudeurs op Immoweb aanbieden, blijken eigendom te zijn van een bonafide makelaar. De oplichters passen de zoekertjes ook af en toe aan. Zo laten ze het exacte adres plots weg of bieden ze eenzelfde appartement in verschillende steden aan. Telkens wordt een prachtige stek aangeboden tegen een lage huurprijs.

Jarenlange problematiek
Thibault Willaert, juridisch adviseur bij de koepel van consumentenorganisaties OIVO, reageert niet verbaasd in Humo. Hij kent de problematiek al jaren.

De directeur van Immoweb, Peter Grypdonck, registreerde de voorbije maand twee gevallen van oplichting. Niet alle zoekertjes worden gecontroleerd, maar bij een klacht grijpt Immoweb wel onmiddellijk in.

Bron: hln.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld