Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, februari 5, 2010 16:24 - Geen reacties

Forse toename leegstand in Belgische winkelsteden

05
feb2010

De leegstand in sommige winkelbuurten neemt stilaan dramatische proporties aan. In de Sint-Niklase binnenstad staat een op de vijf panden leeg. In Luik is dat een op de zes. In alle belangrijke winkelsteden stijgt de leegstand, behalve in Brussel en Gent. Dat bericht De Tijd vrijdag.

In ons land is de leegstand in de winkelsteden in een jaar tijd gestegen van 5,42 naar 6,18 procent. Dat stemt overeen met een toename van 14 procent. In het tweede halfjaar is de toename versneld, blijkt uit cijfers van de informatieverstrekker voor winkelpanden Locatus.

De voorbije maanden raakten steeds meer winkels en horecazaken door de economische crisis in de problemen. Vooral horecazaken, lokale voedingswinkels en kledingzaken verdwenen uit het straatbeeld.

Lokale factoren blijken ook een rol te spelen in de ontwikkeling van de leegstand in een winkelbuurt. De leegstand in Sint-Niklaas is zeven keer groter dan die in Gent. Het succesvolle Waasland Shopping Center heeft een bijzonder negatieve impact op de binnenstad van Sint-Niklaas.

Maar niet alle problemen van winkelbuurten hebben te maken met shoppingcentra. Ook in Mechelen staat een op de zes winkels leeg, en daar is geen shoppingcenter in de buurt.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld