Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, december 16, 2009 17:12 - Geen reacties

Fiscaal voordeel zonnepanelen blijft intact

16
dec2009

zonnepanelenDe plannen van de federale regering om te besparen door de installatie van zonnepanelen fiscaal minder aftrekbaar te maken, konden op veel kritiek rekenen van vooral oppositiepartij sp.a. De fiscale aftrek voor zonnepanelen voor nieuwe huizen zou vanaf 2011 volledig worden afgeschaft, klonk het in een eerste versie.

Er verandert niks aan de fiscale aftrek voor zonnepanelen. Dat kondigt staatssecretaris voor Milieufiscaliteit Bernard Clerfayt (FDF) aan. Omdat de regio’s hun premies voor zonnepanelen afbouwen de komende jaren, gaat de federale regering de fiscale aftrek niet terugschroeven, meldt Knack woensdagavond op haar website.

Woensdag werd beslist dat het voornemen om de installaties minder aftrekbaar te maken niet doorgaat, ook niet voor nieuwe huizen. Omdat Wallonië en Brussel hun premies voor de zonnepanelen afschaffen, en Vlaanderen ze afbouwt, heeft de federale regering beslist om de fiscale aftrek te behouden, bevestigt Jérôme De Mot, de woordvoerder van Clerfayt.

Het kernkabinet moet dit enkel nog officieel bekrachtigen, maar de beslissing is genomen, aldus De Mot. Voor energiezuinige investeringen krijgt men momenteel een aftrek van veertig procent op de uitgaven, tot maximaal 2.770 euro per jaar en per woning. Dat maximum wordt voor zonnepanelen verhoogd met 830 euro, tot een plafond van 3.600 euro.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld