Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, december 4, 2009 15:54 - Geen reacties

Eigenaren winkelpanden zetten winkelier vaker op straat

04
dec2009

Verhuurders van winkelpanden dwingen hun huurders steeds vaker om te verkassen. Ook als er sprake is van huurcontracten die al decennia lopen, eisen de eigenaren de winkelpanden op voor eigen gebruik.

Dat melden brancheverenigingen in de detailhandel. `De kleine ondernemer moet vervolgens zelf maar uitzoeken waar hij zijn winkel weer kan vestigen, als hij dat financieel nog rond krijgt`, aldus voorzitter Jan Meerman van branchevereniging voor woon- en kledingwinkels CBW-Mitex. Hij ziet het aantal uitzettingen hand over hand toenemen. `Tien jaar geleden hadden we misschien één geval van uitzetting vanwege `dringend eigen gebruik`, nu al tientallen gevallen per jaar. Het is een gat in de wet. Zeker als je ziet dat verhuurders de wet eigenlijk misbruiken om de verhuurder eruit te krijgen, te verbouwen en dan veel meer huur te vragen.`

De eerste tien jaar van het huurcontract is het voor verhuurders mogelijk een huurder eruit te zetten als deze zich niet gedraagt `zoals een goed huurder betaamt`. In geval van dringend eigen gebruik, een verbouwing of renovatie is het opeisen van het pand alleen mogelijk via de rechter, met inachtneming van een opzeggingstermijn van een jaar.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld