Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, maart 30, 2010 17:42 - Geen reacties

Eigen Huis: stop morrelen aan hypotheekrente

30
mrt2010

De Vereniging Eigen Huis (VEH) wil dat de overheid de ‘voortdurende dreiging van beperking van de aftrek van hypotheekrente’ wegneemt en pleit in een maandag gepubliceerd rapport voor maatregelen om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

De VEH denkt daarbij aan afschaffing van de overdrachtsbelasting, die moet worden betaald bij de aankoop van een bestaande woning. Bovendien is de vereniging voor het beperken van de doelgroep voor de sociale huursector. Mensen die daardoor buiten de sociale huursector zouden vallen, dienen te kiezen voor een huurwoning of koopwoning in de vrije markt óf voor een koopwoning die betaalbaar wordt gemaakt door koopsubsidies of startersleningen.

Aflossingvrij
De vereniging wil ook dat de overheid de banken oproept om mensen niet te stimuleren een aflossingsvrije hypotheek te nemen. De VEH pleit bovendien voor het oprichten van een Stichting van het Wonen, waarin partijen die actief zijn op de woningmarkt vertegenwoordigd zijn. De stichting moet ook dienen als overlegorgaan met de overheid.

De oproep komt op de dag waarop uit onderzoek van de Volkskrant bleek dat 63 procent van de Nederlanders aanpassing van de hypotheekrenteaftrek aanvaardbaar vindt.

Bron: De VolkskrantReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld