Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 30, 2010 16:14 - 2 Reacties

Eerste steen van het nieuwbouwcomplex `WINGS` gelegd

30
apr2010

Burgemeester Daniël Termont van Gent, Projectontwikkelaar IMMPACT en bouwonderneming CORDEEL hebben vandaag op feestelijke wijze de eerste steen gelegd van het residentiële nieuwbouwproject ‘WINGS’. Het project is een schoolvoorbeeld van duurzame architectuur en wordt gerealiseerd op de site The Loop in Sint-Denijs-Westrem. De appartementen worden tegen een zeer betaalbare prijs op de markt gebracht, waardoor de eerste ’WING’ vóór aanvang van de werken, volledig uitverkocht is. Ook van het tweede complex werden al 30% van de beschikbare kavels verkocht.

Het concept, van de hand van Piet van Cauwenberghe van Architectenkantoor ABCSIS Architecten, is een schoolvoorbeeld van duurzame architectuur met o.a. regenwaterrecuperatie, individuele ventilatie en rolstoelvriendelijke inkompartijen. ‘WINGS’ is een aaneenschakeling van 9 gebouwen met telkens 13 appartementen en zal na afwerking van de twee bouwfases 117 appartementen tellen met een mix van drie-, twee- en éénslaapkamerappartementen. Deze variëren van 50m² tot 110m², afhankelijk van het aantal slaapkamers. Alle appartementen beschikken over een terras van minstens 10m² dat naar het zuiden georiënteerd is. Voor de appartementen met drie slaapkamers is er naast een terras ook nog een tuin van 80m². Er is ruimschoots parkeergelegenheid voorzien in de parkeergarage.

Het nieuwbouwproject heeft een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Voor een tweeslaapkamerappartement in de tweede fase bedraagt de prijs 154.900€ (exclusief kosten), wat het begrip ‘betaalbaar wonen’ alle eer aandoet. Bovendien is hier het 6% BTW tarief “afbraak-en- heropbouw” van toepassing, waardoor de klant slechts 6% BTW betaalt op het volledige constructie-aandeel. De gemiddelde prijs van een appartement in de regio Gent bedraagt 218.186€ (referentieprijzen arrondissement Gent 2009, bron Netto vastgoedgids 2010), wat een opvallend verschil betekent t.o.v. de prijzen die IMMPACT hanteert.

IMMPACT bewijst dat betaalbaar en kwalitatief vastgoed nabij de Gentse stadskern op een groeiende populariteit mag rekenen. “Op minder dan één jaar tijd is de eerste fase van ‘WINGS’, volledig uitverkocht en dat zelfs voor aanvang der werken”, zegt Sophie Deprez van IMMPACT. “Bovendien werden recent de appartementen van de tweede bouwfase in verkoop gebracht en ook hier zijn bijna 30% van de resterende 65 kavels de deur uit. We doen dan ook een oproep aan alle grondeigenaars, makelaars en collega-ontwikkelaars om het succesverhaal van het IMMPACT-produkt op de Gentse markt te kunnen voortzetten”, voegt Sophie Deprez er nog aan toe.

“Met ‘WINGS’ zal de residentiële invulling van de site The Loop een feit zijn. De oplevering van de eerste ‘WING’ is voorzien voor eind 2011 en we plannen om na de zomer de werken van de tweede bouwfase te kunnen aanvatten”, verklaart Bart Vanhalle van CORDEEL.

Burgemeester Daniël Termont heeft vandaag de eerste steen gelegd van dit voor de Stad Gent belangrijke bouwproject. Hij heeft daarbij verklaard dat dankzij de realisatie van ‘WINGS’ de omgeving van The Loop in de nabije toekomst echt een perfecte mix van wonen, werken, natuur en shoppen zal worden. “De ontwikkeling van The Loop is een mooie illustratie van de dynamiek en de aantrekkingskracht van de Stad Gent”, licht de burgemeester toe. “De site ligt ideaal ingebed tussen de Gentse stadskern en de grote verbindingswegen. The Loop vormt de link tussen de Expo-site en de binnenstad die zeer gemakkelijk bereikbaar is met de wagen én het openbaar vervoer”.

The Loop is een ontwikkeling van 145 hectaren en vormt de link tussen de Expo-site en de stad. De site dankt haar naam aan de Franse piloot Adolphe Pégoud die als eerste piloot een succesvolle looping uitvoerde boven het grondgebied. De hoofdweg van de site is de landingsbaan van het gewezen vliegveld van Sint-Denijs-Westrem.

Bron: bouwenwonen.net2 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

panesi Annie
mrt 26, 2014 12:32

De bewoners van nieuwbouwcomplex” WINGS”zijn vandaag de proefkonijnen van de stad Gent .Inderdaad duurzame appartementen ! Waar prijs- kwaliteit vervalt ….door het parkeerprobleem.Nu krijgen bewoners en bezoekers hoge boetes voor het zogezegd verkeerd parkeren!! De bewoners hebben al veel aangedrongen ,om het op een verstandige en menselijke manier op te lossen …..die er maar niet komt ?Blijkbaar weet de stad Gent zelf niet hoe ze het moeten oplossen !!! En schrijven dan maar hoge boetes uit !!!! Maar als er” EXPO” is, dan staan de auto’s in de omtrek wel dubbel geparkeerd, en versperren de weg naar de” Helene Dutrieulaan “en worden niet beboet !Dan is er geen politie te zien !!!!! (EXPO spijst de stadskas hé….

panesi Annie
mrt 26, 2014 13:02

Ter verduidelijking ! er is geen parkeerplaats voor bewoners en bezoekers van de” Helenen Dutrieulaan” en krijgen ook geen bewonerskaart ! maar wel iedere dag boetes van 120 euro !!!

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld