Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, april 6, 2010 11:09 - Geen reacties

Eerste sociale woningen rond kerk in Bogaarden

06
apr2010

In de loop van volgend jaar start de bouw van de eerste vier sociale woningen in Pepingen aan de Ring in Bogaarden. In een tweede fase komen er hier nog eens 30woongelegenheden bij.
De gemeente Pepingen is momenteel een blinde vlek op de kaart van de sociale woningbouw. De gemeente telt geen enkele sociale woning op zijn grondgebied. Nochtans moet volgens het grond- en pandendecreet Pepingen tegen 2020 over 39sociale huurwoningen en 20sociale koopwoningen beschikken.

Maar daar wordt aan gewerkt. De gemeente gaat in zee met de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei uit Halle om in het oud gemeentehuis van Bogaarden de eerste vier sociale woningen te realiseren. De huisvestingsmaatschappij gaat hier meteen ook een ontmoetingsruimte inrichten op het gelijkvloers, zodat de verenigingen opnieuw een plek hebben waar ze kunnen samenkomen. Architectenbureau Pajo-Plan uit Pepingen tekende de plannen.

‘We hopen voor dit project de aanbesteding nog dit jaar te kunnen doen, zodat we met de bouwwerken kunnen beginnen in 2011. Anderhalf jaar later moeten de eerste sociale woningen op Pepingense bodem gebruiksklaar zijn’, aldus directeur Karel Gudtsenhoven van Woonpunt Zennevallei.

Tegen die tijd start ook de tweede fase van het project. De witte huizen, waaronder ook het vroegere café en zaal Matton en de bijbehorende loodsen achteraan worden afgebroken om plaats te maken voor de sociale woningen. Net als bij het oud gemeentehuis blijven de voorgevels wel behouden, omdat het om een beschermd dorpsgezicht gaat. ‘De bedoeling is om hier een mix te maken van grote en kleine appartementen met op het gelijkvloers vooral ruimte voor oudere mensen die van een ruime woning wat kleiner willen gaan wonen. Het grootste appartement heeft drie slaapkamers. Deze woningen moeten tegen 2015 instapklaar zijn’, aldus Karel Gudtshoven.

Ondergrondse garage
‘Woonpunjt Zennevallei investeert hier 120.000 tot 150.000euro per woning. Samen met de nieuwe woningen, kan ook het kruispunt van de Molenstraat en de Terkammenstraat veiliger worden gemaakt nu er meer mensen komen wonen. Voor de bewoners komt er een ondergrondse parkeergarage.’

Wie in de nieuwe woningen wil komen wonen, kan vanaf nu al intekenen bij Woonpunt Zennevallei. Een groot deel van de woningen valt onder de Vlabinvest-normen. Dit beteklent dat de nieuwe bewoners een band met de streek moeten kunnen aantonen.

De plannen werden donderdagavond voorgelegd aan de inwoners van Bogaarden en ze werden met gemengde gevoelens onthaald. ‘Bogaarden telt amper 350inwoners. Als er hier plots honderd bijkomen, betekent dat in één klap een toename met een derde. We vragen ons af of dat niet te veel ineens is’, klonk het op de infoavond.

Anderzijds zijn inwoners wel blij dat het dorp vernieuwd wordt omdat opfrissing volgens hen welkom is. Of er ook echt enkel mensen van de streek terecht zullen kunnen, willen ze hier eerst nog zien.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld