Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, februari 4, 2011 20:13 - Geen reacties

Eerste oneindig recycleerbare gipsplaat bekroond

04
feb2011

Gyproc is als eerste bedrijf beloond met het ‘Cradle to Cradle-label’ (C2C). De producent van bouwmaterialen uit Kallo, een dochter van het Franse Saint-Gobain, krijgt dat milieulabel omdat het bedrijf er in geslaagd is een oneindig recycleerbaar product te maken.

Het label werd vandaag in Brussel overhandigd in aanwezigheid van de Duitse professor Michael Braungart, de co-bedenker van C2C, Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) en Rudi Thomaes, gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

In oktober 2009 ging het bedrijf de uitdaging aan om gipsproducten oneindig recycleerbaar te maken. Daarbij wordt gipsafval opnieuw een grondstof. “Gesloopte Gyproc-platen en ander zuiver gipsafval worden dus verwerkt tot nieuwe Gyproc-plaaten”, luidt het in de mededeling.

Het duurde uiteindelijk ruim een jaar, maar het bedrijf slaagde erin haar belangrijkste model gipsplaat in het C2C-concept te passen. Gyproc is de eerste in de bouwsector die het certificaat toegekend krijgt.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld