Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 4, 2010 14:26 - Geen reacties

Eerste architectuurprijzen voor de kust gaan naar Koksijde!

04
mei2010

Voor Koksijde was de eerste editie van de architectuurprijs van de Kust – ArK#01 – op donderdag 29 april zeker en vast geslaagd. Tot tweemaal toe viel een Koksijds project in de prijzen. De prijsuitreiking vond plaats in hotel Royal Astrid te Oostende op een studiedag over kustarchitectuur: ‘(Beeld)kwaliteit aan de Kust: tussen behoud en ontwikkeling’.

De ArK#01 wordt toegekend aan een ontwerp van een project of een ontwerpend onderzoek, opgemaakt tussen 2006 en heden, die zich onderscheidt als kwalitatief voorbeeld. In de categorie nieuwe bouwprojecten koos de jury voor een appartementsblok in de Strandjutterslaan te Oostduinkerke. Residentie Periscoop viel al eerder in de prijzen dit jaar. Op 29 maart kregen de respectievelijke bouwheer en architect van dit project, Rietveld Projects en Govaert en Vanhoutte, de Koksijdse Architectuurprijs 2009 toegekend in de categorie nieuwbouw meergezinswoningen.

Er is ook een prijs uitgereikt voor innovatieve projecten. En die gaat naar een ontwerp van de hand van Dierendonckblancke architecten – L.U.S.T. architecten voor een nieuw openluchtzwembad op het strand van Oostduinkerke. Maar dat raakte niet verder dan de tekentafel. “Tijdens de procedure voor de aanstelling van een architect voor de nieuwbouw van het zwembad heeft de Vlaamse Overheid beslist om het strandgebouw te beschermen als monument, waardoor eigenlijk de ingediende ontwerp niet meer uitvoerbaar zou zijn,” zegt Siska Stockelynck van de technische dienst van Koksijde.

Beide prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde Guido Decorte, tevens gemeenteraadslid in Koksijde.

De eerste editie van de architectuurprijs van de Kust – ArK#01 is een organisatie van Vzw Oostende Werft en het Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer met de steun van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi), de Vlaamse Overheid en de provincie West-Vlaanderen.

www.rietveldprojects.be

Bron: Koksijde.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld