Vastgoedplatform

Nieuws België, Evenementen - Gepost op dinsdag, februari 9, 2010 17:30 - Geen reacties

Een nieuwe generatie binnendeuren voorgesteld op Batibouw

09
feb2010

Van een banaal kippenhokslot naar een geïntegreerde designsluittechniek. Als innoverende deurenfabrikant verrast ANYWAYdoors op Batibouw (stand 322, hal 3) met een waaier aan mooie én slimme interieuroplossingen. Zo openen de binnendeuren standaard in twee richtingen, zijn ze uitgerust met een verdoken ventilatie en is er nu de nieuwe generatie sluitsystemen. ANYWAYdoors staat dan ook gekend om zijn technische verfijning, gecombineerd met een uiterst strakke belijning.

De nieuwe sluittechniek? Een kippenhokslot!

De nieuwe generatie sluitsystemen van ANYWAYdoors is gebaseerd op een simpel sluitslot zoals bij een kippen- of tuinhok. Maar het resultaat is even verrassend als speels – een geslaagde restyling anno 2010 van het eenvoudige buitenslot naar een kunstzinnig binnenslot.

Allereerst is het nieuwe slotsysteem mooi geïntegreerd in het deurblad, waarbij enkel de bedieningshengel en de indicatie (vrij/bezet of privé naar keuze) subtiel het deurblad sieren. Het schuifslotprincipe kan zowel op de volle als de gehard glazen deuren van ANYWAYdoors worden toegepast. Het is vooral bedoeld als toilet- of kamerslot zonder verdere veiligheidsambities, daarvoor heeft ANYWAYdoors andere slottoepassingen. Wel zijn beide varianten van het schuifslot beveiligd voor kinderen.

Doordacht design

Met bijna 15 jaar en 40.000 deuren ervaring, claimt ANYWAYdoors dat ‘de ideale deur eigenlijk geen deur is’. En daarmee bedoelt het Belgische merk dat zijn binnendeuren vervelende of beperkende deureigenschappen ondervangen. Achter elke ANYWAYdoors schuilt dan ook een sterk staaltje techniek, waardoor de consument eigenlijk geen deur ervaart. Resultaat zijn unieke deurconcepten – makkelijk te integreren in je interieur én met een absolute architecturale meerwaarde.

De evolutie naar strakkere lijnen zet door. Daarbij vormen deuren niet langer een accent in het interieur, maar worden ze steeds vaker gezien als volwaardig architectuurelement. ANYWAY-doors speelt hierop in met een centrale plaatsing in het deurkader. Waar conventionele deuren een ‘mooie’ en ‘minder mooie’ kant hebben – zie ook de scheidingslijn van de vloerbekleding – ogen ANYWAYdoors aan beide zijden even strak.

Of je nu houdt van mat geanodiseerd aluminium, glas of roestvrij staal, ANYWAYdoors staat voor hedendaags met toekomstvisie. De uitgekiende mix van duurzaam materiaal en doordachte vormgeving leidt telkens tot een innovatief eindproduct. Om een sobere en strakke deur te creëren, sleutelt ANYWAYdoors tot alle technieken discreet verdoken zitten. Logisch dat de meeste innovaties beschermd worden door internationale octrooien.

5 x ingenieuze techniek

ANYWAYdoors verwijst naar de veelzijdigheid en flexibiliteit van zijn binnendeuren. We zetten de vijf belangrijkste productkenmerken op een rij:

• innovatieve sluittechniek
De binnendeuren openen standaard in beide richtingen, wat een uiterst praktische doorloop oplevert. Dankzij de gepatenteerde sluittechniek kunnen de deuren op elk moment onzichtbaar in één richting naar keuze begrensd worden. Van doorslaand openen naar één openingsrichting in functie van je dagelijkse woonbeleving, dat is zonder meer grensverleggend én handig. Daarbij garanderen de convexe (bol) vorm op het deurblad en de concave (hol) vorm op het deurkozijn een perfecte afsluiting en positionering van het deurblad. Simpelweg duwen of trekken volstaat. De innovatieve sluittechniek omvat niet alleen de functionele idealen van ANYWAYdoors, ze is ook subtiel qua sluitgevoel en geluidscomfort.

• aanpasbare draairichting & scharnierzijde
De draairichting en scharnierzijde van de ANYWAYdoors blijven eenvoudig aanpasbaar, zodat de deur nooit een beperking vormt bij herinrichting of herbestemming van de ruimte. De pivot-scharnieren worden – op een zeer uitzonderlijke situatie na – dan ook nooit in vloer of plafond bevestigd.

• zelfsluitende pivotscharnieren
De deuren zijn standaard uitgerust met een zelfsluitend scharnier. Heel comfortabel, want zo blijven de deuren niet in de doorgang openstaan. Ze sluiten niet volledig automatisch, maar keren wel terug naar een quasi gesloten toestand. De zelfsluitende pivotscharnieren zitten onzichtbaar in het deurblad verscholen achter afneembare profielen.

• geïntegreerde deurbeveiliging
Kinderhandjes zijn veilig bij ANYWAYdoors. Met de geïntegreerde deurbeveiliging aan de scharnierzijde – een gepatenteerde aansluiting – kunnen vingers onmogelijk tussen de deuromlijsting en het deurblad geraken.

• verdoken ventilatie
Sinds 2006 is verdoken ventilatie wettelijk verplicht ter verhoging van het wooncomfort. Alleen valt lucht in beweging moeilijk te rijmen met een afgesloten deur. ANYWAYdoors bedacht een innovatief alternatief voor onelegante openingen of deurroosters. Het antwoord van de productontwikkelaars: ventilatie via een gepatenteerde sluittechniek en een nieuw sluitingsprofiel onderaan de deur. De profielen laten lucht door, maar houden tocht én geluid perfect tegen. Kortom, een onzichtbaar geïntegreerd ventilatiesysteem zonder open kieren en tocht.

ANYWAYDOORS NEEMT DEEL AAN BATIBOUW
25 FEBRUARI – 7 MAART, BRUSSELS EXPO
HAL 3, STAND 322

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld