Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, februari 9, 2010 17:32 - Geen reacties

Besparen met sfeerverwarming

09
feb2010

Ons land is in de ban van de winter. In heel wat huishoudens gaat de verwarming een graadje of twee hoger, voor nu heel behaaglijk, tot de afrekening komt. Een goed moment om eens na te denken over de aanschaf van een houtkachel of inbouwhaard. Stoken met hout is een goedkope en duurzame manier van verwarmen.

Houtkachels en inbouwhaarden vallen onder de noemer sfeerverwarming en inderdaad de dansende vlammen van het knapperende haardvuur zijn sfeervolle blikvangers, maar sfeerverwarming heeft heel wat meer te bieden dan alleen sfeer!

Besparen met sfeerverwarming

Een van de belangrijkste voordelen van sfeerverwarming is de besparing op de gasrekening. Stoken op hout is aanzienlijk goedkoper dan stoken op gas, met name omdat hout relatief goedkoop is en weinig prijsfluctuaties kent. Bovendien is er geen onnodig warmteverlies in boilers of leidingen, zoals bij een cv-ketel wel het geval is.

Voor een optimale besparing is het van belang dat u de juiste haard of kachel kiest. Een open haard geeft vooral sfeer maar met een rendement van slechts 20 procent weinig warmte. Voor het verwarmen van uw huis heeft u een afsluitbaar toestel, zoals een inbouwhaard of houtkachel nodig, deze kunnen een rendement van meer dan 80 procent behalen. Het rendement is mede bepalend voor het toestel van uw keuze. Een gedegen advies van de expert is hierbij onmisbaar. Laat de vakman berekenen welke haard of kachel het meest geschikt is voor uw woning, zodat u optimaal geniet en profiteert van uw sfeerverwarming.

Altijd warmte, ook bij stroomstoringen

Onlangs hadden delen van Nederland te maken met een stroomstoring. Zonder licht en televisie is er met wat creativiteit best nog iets van de dag of avond te maken maar in de kou zitten omdat de cv-ketel zonder stroom niet werkt, is een situatie die zeker in de winter niet wenselijk is. Met een inbouwhaard of houtkachel bent u niet afhankelijk van elektra voor het verwarmen van uw woning. Zolang u voldoende hout voorradig heeft, kunt u onbeperkt stoken.

Duurzaam stoken

Hout is een duurzame energiebron, wanneer er een verantwoord kapbeleid gevoerd wordt, zal hout als energiebron onuitputtelijk zijn. Stoken volgens de regels en uitsluitend met schoon hout, zorgt voor een optimale verbranding met minimale uitstoot van fijnstof, koolwaterstof, koolmonoxide en stikstofoxide. Niet alleen uw portemonnee maar ook het milieu heeft baat bij het stoken op hout.

Haarden met cv aansluiting

Uw hele huis verwarmen met sfeerverwarming? Dat kan met de zogenaamde cv haarden. Deze haarden beschikken over extra ‘kamers’ waar water opgewarmd wordt. Het opgewarmde water wordt door – speciaal hiervoor aangelegde leidingen – naar het cv systeem gepompt. Tegelijkertijd wordt het afgekoelde water teruggevoerd naar de cv waar het opnieuw verwarmd wordt. Een voordeel is dat u niet hoeft te kiezen tussen de cv haard en de cv-ketel. U kunt beide systemen naast elkaar laten functioneren. Het een sluit niet het ander uit.

Jaarlijkse stookdagen

Wie de aanschaf van een haard of kachel overweegt, doet er verstandig aan de vakman te bezoeken. De Nederlandse Haarden- en Kachelbranche organiseert in maart de jaarlijkse stookdagen, een prima gelegenheid om zowel vakkundig advies in te winnen als inspiratie op te doen. De vakman kan u alles vertellen wat u moet weten met betrekking tot de aanschaf van sfeerverwarming en u adviseren bij het bepalen van de juiste haard of kachel, zodat u als klant uiteindelijk naar tevredenheid kunt genieten van het dansende vlammenspel en een behaaglijk verwarmde woning.

Deelnemende bedrijven aan deze stookdagen zijn de leden van de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde, de brancheorganisatie van haarden- en kachelspecialisten. Hun adressen vindt u op www.haardenenkachels.nl Wanneer u tijdens deze dagen een showroom van een van deze bedrijven bezoekt, maakt u tevens kans op het winnen van een maand stookkosten.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld