Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, maart 16, 2010 16:28 - Geen reacties

Edegem werkt aan specifieke ruimtelijke oplossingen

16
mrt2010

De deputatie van de provincie Antwerpen gaf zijn goedkeuring aan twee ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP) van de gemeente Edegem. Edegem wil met deze RUP’s een oplossing bieden aan specifieke ruimtelijke knelpunten.

RUP ‘tuincentrum’
Het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘tuincentrum’ zorgt ervoor dat het tuincentrum aan de Drie Eikenstraat kan uitbreiden, verduidelijkt Koen Helsen (open vld), gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. Zij zullen oa. in de toekomst hun parkeerterrein kunnen vergroten, waardoor er niet meer zal moeten geparkeerd worden op openbaar domein. Op de gronden waar momenteel de moestuin gelegen is, komen serres; de woning op het aanpalend perceel wordt afgebroken en terug opgebouwd langsheen de Drie Eikenstraat.

RUP ‘Groot-Molenveld’
De gemeente Edegem wil op de Indika-site, gelegen aan de Prins Boudewijnlaan, een deel van haar diensten onderbrengen. Het gaat hier om niet-loketgebonden diensten zoals ondermeer opslagplaatsen. Hiervoor moet de bestemming van deze site omgezet worden naar zone voor gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen. Tevens zal een deel van de site verhuurd worden voor bedrijven als private kantoorruimten. Het gedeelte waar momenteel het containerpark op gevestigd is zal niet gewijzigd worden.

Deze twee ruimtelijke uitvoeringsplannen bieden een oplossing aan enkele zeer lokale knelpunten in de gemeente Edegem, besluit Koen Helsen.

Bron: Provincie AntwerpenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld