Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 22, 2010 14:39 - Geen reacties

Eandis neemt slimme energiemeters in gebruik

22
apr2010

Elektriciteitsnetbeheerder Eandis heeft donderdag in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) de eerste elektronische verbruiksmeters voor elektriciteit en aardgas in Vlaanderen in gebruik genomen.

De ‘slimme’ meters zijn de eerste van 4.200 die in Leest en Hombeek, twee deelgemeenten van Mechelen, bij wijze van proefproject worden geplaatst. Ze zijn een technische noodzaak vanwege de toenemende populariteit van lokale elektriciteitsproductie, zoals zonnepanelen en windmolens. Die zorgen voor stroompieken waarop het huidige elektriciteitsnet niet is voorzien.

De slimme meter zorgt wel voor een hogere netvergoeding voor de  gebruiker. “Maar daar staat een lager verbruik tegenover, waardoor de eindbalans positief zal zijn”, zegt Geert Versnick, voorzitter van de raad van bestuur van Eandis.

De slimme meters moeten immers een grotere efficiëntie toelaten,  door bijvoorbeeld een wasmachine in werking te laten treden wanneer de stroom het goedkoopst is. Indien het proefproject positief wordt geëvalueerd, volgt een tweede project met 40.000 meters. Pas als ook die resultaten bevredigend zijn, wordt het systeem vanaf 2014 uitgebreid naar heel Vlaanderen.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld