Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op zaterdag, oktober 17, 2009 12:36 - Geen reacties

Doorsnee gezinswoning kost in Detroit nog 4.630 euro

17
okt2009

Een doorsnee gezinswoning kost in Detroit nog 6.900 dollar (4.630 euro). Huizen aan soldenprijzen zijn in Detroit, Amerika’s 11de grootste stad, een deel van het dagelijkse leven geworden net als het platenmerk Motown of het plaatselijke ijshockeylteam, de Red Wiings, dat ooit waren of zijn. Lokale vastgoedmakelaars vertellen dat ze van overal ter wereld aanvragen krijgen voor informatie omtrent hun laagst geprijsde huizen.

De situatie is surrealistisch: een stad die wordt geteisterd door werkloosheid en de daaruit voortvloeiende golf van beslagleggingen, kent een bloeiende vastgoedmarkt. Huizen waarop beslag werd gelegd en die in goede staat zijn worden in luttele uren doorverkocht.

Detroit, de grootste stad in de Amerikaanse staat Michigan, is vooral bekend omdat de grote drie Amerikaanse automerken er hun hoofdkwartier hebben: Ford, General Motors en Chrysler. Maar de auto-industrie verplaatste steeds meer productie naar lagelonenlanden en deze ooit bruisende stad – ook de bakermat van techno en muzieklabel Motown- werd stilaan maar zeker een spookstad.

De afgelopen 40 jaar waren één langgerekte lijdensweg van sociale en economische crisis. 1 op 3 inwoners van de stad (en 1 op elke 2 kinderen) leeft in armoede, het gemiddelde gezinsinkomen is sinds het jaar 2000 met 24% gedaald, aldus cijfers van het Amerikaanse Census Bureau voor statistieken. 82% van de inwoners zijn zwarten, 47% zijn functioneel analfabeet.

Bron: Express.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld