Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, mei 26, 2010 14:01 - Geen reacties

Door plannen PvdA zullen woningprijzen dalen

26
mei2010

Als de PvdA-plannen worden uitgevoerd, zullen de huizenprijzen verder dalen, terwijl de plannen die CDA en VVD in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen over huisvesting tot een lichte stijging van de huizenprijzen leiden. Dat is althans de uitkomst van een vergelijking door het Centraal Planbureau (CPB), dat de effecten van alle verkiezingsprogramma`s doorrekende.

Vooral het voornemen van de PvdA om de hypotheekrente te beperken tot 30% en tot de gemiddelde prijs van een huis zal naar verwachting de komende twee jaar leiden tot een inzinking van de woningmarkt. De PvdA meent echter dat een daling van de huizenprijzen ondanks de huidige economische recessie verantwoord is. Ook de plannen van D66 zouden een daling van de woningprijzen in de komende drie jaar tot gevolg hebben. Overigens daalden de prijzen van bestaande koopwoningen in april 2,2% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In maart bedroeg de daling nog 3,5%.

`Na een periode van dalingen van circa 5% zijn de prijsdalingen in de afgelopen drie maanden steeds kleiner`, meent het CBS. De verkoopprijzen van bestaande koopwoningen kenden in april een stijging van 0,8% ten opzichte van de maand ervoor.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld