Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juni 17, 2010 17:15 - Geen reacties

Dochter BAM bouwt kantoor EU-president

17
jun2010

De bouw van het hoofdkantoor van de EU-president en de EU-buitenlandchef Catherine Ashton in Brussel is definitief toegewezen aan het bouwbedrijf Interbuild, een dochterbedrijf van de Nederlandse Koninklijke BAM Groep. Met de bouw is een bedrag van 180 miljoen euro gemoeid. Als alles naar wens verloopt, kan Europees president Herman Van Rompuy er eind 2013 zijn intrek nemen.

Het consortium had begin dit jaar al de laagste bieding neergelegd. Concurrent CIT Blaton betwistte evenwel de procedure voor de rechtbank van koophandel in Brussel. Vorige week vrijdag stelde de rechter in kort geding dat alles normaal is verlopen.

Het project is nu door de Belgische Regie der Gebouwen toegewezen aan Interbuild-Cégélec/ITB, schrijft de Vlaamse zakenkrant De Tijd woensdag op zijn website.
,,Het is voor onze groep een zeer belangrijke opdracht”, benadrukt Eric Verbeeck, de topman voor België van Interbuild uit Wilrijk. ,,Het is ons tweede grootste project ooit.”

Interbuild neemt 70 procent van het werk voor zijn rekening. Cégélec uit Wommelgem (onderdeel van de Franse groep Vinci) en het Belgische bedrijf ITB uit Kruibeke doen een groot deel van de technische installatie.

Bron: Architectuurweb.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld