Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juni 17, 2010 17:13 - Geen reacties

Digitaal depot voor architectuurobjecten

17
jun2010

Het CVAa en het VAi beslisten om de krachten te bundelen bij het ontwikkelen van een digitaal depot voor architectuurobjecten. Het CVAa wil expertise opbouwen en het VAi wil haar digitale bronmateriaal duurzaam bewaren. Samen gingen ze in zee met een externe IT-specialist om een digitaal archiefdepot te ontwikkelen op basis van open source software en internationale standaarden.

Om het e-depot te bouwen wordt gebruik gemaakt van de Fedora software, een open source software die de basis vormt voor een waaier aan toepassingen voor de eindgebruiker. De keuze voor Fedora werd in belangrijke mate bepaald door de hoge graad van flexibiliteit.

In een eerste fase werd het materiaal dat gegenereerd wordt in het kader van het Jaarboek Architectuur Vlaanderen in het depot ingeladen. Het gaat om een niet al te omvangrijke collectie van enkele duizenden objecten en ook de variëteit aan bestandsformaten is beperkt. Op deze manier bleef het project beheersbaar, maar kon het CVAa toch praktijkervaring opdoen over de werking van e-depots. Deze ervaring en kennis wordt via verschillende kanalen (website, presentaties,…) gedeeld worden met geïnteresseerden in het culturele veld.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld