Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, april 7, 2010 14:54 - Geen reacties

Dilbeekse schepen vrijgepleit van beschuldiging van grondinname

07
apr2010

Zowel Vlaams minister van ruimtelijke ordening Philippe Muyters als het parket pleiten de Dilbeekse schepen van Ruimtelijke Ordening Marc De Meulemeester (LVB-Open VLD) vrij van de beschuldiging dat hij een perceel gemeentelijke grond van 78 m² groot onwettig zou hebben ingenomen bij de inrichting van zijn tuin. Dat heeft de schepen dinsdag bekendgemaakt tijdens een persontmoeting.

De Meulemeester kocht in 2006 een woning aan de Tennislaan in Dilbeek. Het schepencollege gaf hem in 2007 toelating om onder bepaalde voorwaarden een restperceel van 78 m² te gebruiken voor de afwerking van zijn tuin. Voor het plaatsen van de afsluiting vroeg hij in mei 2009 ook nog een stedenbouwkundige vergunning aan. Na klachten van onwonenden vernietigde eerst de minister en nadien Stedebouw de vergunning. Ook bij het parket werd een klacht ingediend.

Verder onderzoek heeft evenwel uitgewezen dat de schepen volgens het boekje heeft gehandeld. Zo was er voor het plaatsen van de afsluiting niet eens een stedenbouwkundige vergunning nodig. De gemeente heeft inmiddels wel een reglement ingevoerd dat de voorwaarden stipuleert waaronder inwoners een stuk gemeentelijke grond tot 100 m² in bruikleen kunnen krijgen. Een van de voorwaarden is dat ze het stuk grond op het eerste verzoek weer vrijmaken.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld