Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, januari 12, 2010 17:44 - Geen reacties

Decofair neemt de drie interieurbeurzen van Artexis over

12
jan2010

Deficom Group (“Deficom”) verwerft via Decofair, een nieuw 100% eigen bedrijf, de 3 interieurbeurzen van Artexis.
De 3 betrokken beurzen zijn “Cocoon”, “Sfeer” en “In Wonen”, respectievelijk georganiseerd in Brussels expo, Flanders expo (Gent) en Antwerp expo. Samen trekken zij jaarlijks 700 standhouders en 180.000 bezoekers aan. De 3 beurzen vertegenwoordigen een coherent geheel, gewijd aan de binnen- en buiteninrichting van de woning, en genereerden in 2009 meer dan 4 miljoen euro zakencijfer.

Deze drie beurzen zullen in de toekomst in dezelfde beurscentra en op dezelfde data georganiseerd blijven. Een akkoord hieromtrent tussen Artexis en Decofair garandeert deze continuïteit.

De op vandaag 11 januari 2010 gesloten overeenkomst past binnen de respectievelijke strategieën van én Deficom én Artexis.

Deficom heeft als doel te investeren in bedrijven actief in communicatie, media en entertainment. De investering in Decofair is een eerste stap in het samenstellen van een diversificatie van kwaliteitsparticipaties, gebaseerd op een bewezen knowhow en sterke merken.

De oprichting van Decofair en de financiering van haar activiteiten onder de vorm van leningen op middellange termijn, mobiliseren zowat een derde van de op dit ogenblik beschikbare middelen van Deficom.

Franklin, zijn meerderheidsaandeelhouder, kent héél specifiek de beurssector. Het bezit o.a. de firma FISA, organisator van “Batibouw”, de beurs voor bouwen, verbouwen en inrichten. De 3 beurzen kunnen in de toekomst genieten van synergieën met “Batibouw”.

Philippe LHOMME, voorzitter van Deficom, licht toe: “Deze investering is een interessante opportuniteit voor Deficom. Deze beurzen zijn krachtige media die een onvervangbare ervaring bewerkstelligen. De laatste editie van “Cocoon” die met succes heeft plaats gevonden in november, was het levende bewijs. Niettegenstaande de crisis en de sombere stemming was het publiek op de afspraak.”

Geert MAES, die FISA (Batibouw) leidt en verantwoordelijk zal zijn voor Decofair, onderlijnt van zijn kant dat “Cocoon, Sfeer en In Wonen 3 beurzen zijn, uitverkoren door hun standhouders en bezoekers aangezien zij bijdragen tot de droom en het wooncomfort waar elke belg voor zijn woning verzot op is. Bij het bezoeken van “Batibouw” gaat men bouwen of zijn “thuis” verbouwen, bij het bezoeken van de interieurbeurzen legt men de finishing touch.”

ARTEXIS BELGIUM bestaat uit 2 entiteiten. ARTEXIS EXHIBITIONS als organisator van beurzen. ARTEXIS VENUES EN SERVICES als uitbater van tentoonstellingshallen en congres- en seminarieruimten. Voor ARTEXIS EXHIBITIONS biedt de overdracht van de interieurbeurzen de mogelijkheid te investeren in andere strategische sectoren met grote potentiële groei en het in evenwicht brengen van zijn portefeuille publieksbeurzen en vakbeurzen. Voor ARTEXIS VENUES EN SERVICES biedt deze operatie de mogelijkheid zijn portefeuille van klanten nog meer te diversifiëren en te investeren in de verbetering van zijn infrastructuur.

“Naast het gegeven dat de beurzen overgaan naar een betrouwbare organisator verheugen wij er ons op om de Group Franklin, organisator van “Batibouw”, te verwelkomen in onze hallen te Gent en Antwerpen en zo een partnership op lange termijn te ontwikkelen” verklaart Dirk VAN ROY, CEO ARTEXIS BELGIUM.

ARTEXIS BELGIUM blijft echter actief in de bouwsector. Dit via de beurzen BIS, het bouw- en immosalon van Vlaanderen dat jaarlijks in Gent doorgaat en het salon Bouw & Reno, de bouw, renovatie – en immobeurs die plaats vindt in Antwerp expo op dit eigenste moment tot en met zondag 17 januari.

Bron: AdvancefairReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld