Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, april 5, 2010 16:43 - Geen reacties

Deals met bouwpromotoren stimuleren Vlaams karakter

05
apr2010

De burgemeesters in de Brusselse rand die afspraken maken met bouwpromotoren om nieuwe woningen bij voorkeur te verkopen aan Nederlandstaligen, stimuleren het Nederlandstalig karakter van hun gemeente. Dat zegt woordvoerd Bert Maertens van minister Geert Bourgeois (N-VA), die bevoegd is voor de Vlaamse rand rond Brussel.

Uit een reportage in het VRT-programma Panorama bleek zondagavond dat sommige gemeenten in de rand rond Brussel, zoals Vilvoorde, Gooik en Overijse, mondelinge afspraken maken met bouwpromotoren. Onder meer voormalig minister van Wonen en Stedenbeleid Marino Keulen (Open Vld) verklaarde al dat de afspraken onwettig zijn.

Geen probleem indien wettig
Geert Bourgeois laat nu weten respect te hebben voor een eigen initiatief van de burgemeesters om het Nederlandstalig karakter van hun gemeente te stimuleren. “Als de afspraken wettig blijken te zijn, is er voor de minister geen probleem”, zegt Bert Maertens.

Klacht
Bourgeois hoedt zich wel voor uitspraken ten gronde over de zaak. “Daarvoor moeten we een juridisch oordeel afwachten”, aldus Maertens. “Als er een klacht wordt ingediend, moet die eerst worden onderzocht.” FDF-voorzitter Olivier Maingain liet al weten naar de rechter te zullen stappen.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld