Vastgoedplatform

Speciale gebouwen - Gepost op donderdag, maart 25, 2010 14:54 - Geen reacties

De futuristische alpenhut van de nabije toekomst

25
mrt2010

De ‘alpencapsule’ is een supermodern concept ontworpen door de designers van Lovegrove Studio. Het hele ontwerp ziet er zeer futuristisch uit en lijkt misschien eerder iets voor de verre toekomst. Vergis je echter niet want nog dit jaar zal deze speciale hut in de Italiaanse Dolomieten verrijzen.

De moderne capsule lijkt in niets op de klassieke alpenhut met veel hout zoals we die vandaag de dag kennen. Het innovatieve concept is een constructie van acht meter lang bestaande uit dubbel glas met een weerkaatsende laag. Het is de bedoeling dat de hut door de verkregen weerkaatsingen helemaal zal versmelten met de prachtige natuur van de Alpen.

Panorama
Toeristen die in de hut logeren, zullen bovendien kunnen genieten van een geweldige uitzicht tijdens de dag en de prachtige sterrenhemel ’s nachts. De constructie in glas maakt immers een panorama van 360 graden mogelijk.

Zelfvoorzienend
Stroom wordt voorzien door zonnepanelen en een kleine windturbine. Hierdoor zal de hut helemaal zelf kunnen instaan voor de energievoorziening. De alpencapsule zal nog dit jaar worden gebouwd in Piz la ila (Alta Badia) op 2.100 meter hoogte. Het wordt ongetwijfeld een vredig oord waar bergliefhebbers rust kunnen vinden temidden van een adembenemend landschap.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld