Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, maart 25, 2010 14:41 - Geen reacties

België op derde plaats bij Nederlanders met tweede huis

25
mrt2010

Van de Nederlanders die al een tweede huis hebben in het buitenland, kiest een derde voor Frankrijk. Spanje komt op de tweede plaats (12 à 14 procent) en België op nummer drie. Dat zegt het onderzoeks- en adviesbureau NRIT. Voor zij die momenteel plannen maken voor een tweede optrekje, komt Spanje op de eerste plaats, gevolgd door Frankrijk en Oostenrijk.

De vraag naar tweede huizen, in Nederland of in het buitenland, neemt volgens het onderzoeksbureau eerder toe dan af door de recessie. “De rente op de bank loont de moeite niet, de beurs is te onzeker, dus wenden mensen zich eerder tot beleggen in baksteen.” Bovendien speelt de vergrijzing een rol. “Dat is van oudsher de grootste groep bezitters van een tweede huis.”

Jongeren
Er is wel een verschuiving aan de gang naar jongeren die een huis zien als een belegging. “Ouderen kopen een tweede huis eerder voor zichzelf, jongeren om het te verhuren.” Het klimaat is de doorslaggevende factor om een tweede huis te kopen in het buitenland. De natuur komt op de tweede plaats, gevolgd door goede bereikbaarheid en het land zelf.

Fiscus
Precieze cijfers over het aantal Nederlanders dat een tweede verblijf bezit, zijn er echter niet. Heel wat mensen houden deze informatie liever verborgen voor de fiscus. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weet dat 527.000 Nederlandse huishoudens “een ander pand buiten de eigen woning” bezitten. Dat kan een tweede woning zijn, maar ook een belegging in onroerend goed.

Bron: Het Laatste Nieuws



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld