Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, oktober 25, 2010 9:02 - 1 Reactie

Dak niet geïsoleerd? Woning niet meer te huur

25
okt2010

Verhuurders die tegen 2020 het dak van hun huurwoning niet hebben geïsoleerd, mogen hun woning dan niet meer verhuren. Dat heeft Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A) beslist. Ze gaat de isolatieverplichting inschrijven in de Vlaamse Wooncode.

In de wooncode staan een aantal voorwaarden waaraan huurwoningen moeten voldoen. Zo staat erin dat het huis veilig en gezond moet zijn. Van den Bossche voegt daar nu als criterium aan toe dat een huurwoning energiezuinig moet zijn.

Huurwoningen zijn vaak niet goed geïsoleerd waardoor veel energie verloren gaat en huurders hoge energiekosten hebben. Als het dak is geïsoleerd, daalt het energieverbruik met 30 procent.

Tegen 2020 moeten alle daken van woningen die verhuurd worden, geïsoleerd zijn. De minister schrijft de eis nu al in de wooncode zodat eigenaars ruim de tijd (nog 10 jaar) hebben om zich in orde te stellen met de nieuwe regels. Van den Bossche hoopt dat veel eigenaars nu al hun daken zullen isoleren omdat er nu nog premies en fiscale voordelen bestaan voor de eigenaars.

“Een dak isoleren kost ongeveer 2.000 euro”, zegt Van den Bossche. “Maar als je er alle premies en belastingaftrekken bijrekent, kost het nog maar 300 tot 400 euro, dus het loont wel de moeite om het nu al te doen.” Tot 2020 zal de Vlaamse regering elk jaar een budget van 40 miljoen euro uittrekken voor de premies voor dakisolatie, daarna worden de premies afgeschaft.

Het Algemeen Eigenaarssyndicaat betreurt de maatregel en zegt dat de verhuurders hun investering zullen doorrekenen in de huurprijs.

Bron: De Redactie1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Hendrik Nelde
okt 25, 2010 11:37

Proficiat! Des te meer verplichtingen voor de eigenaar, des te meer eigenaars verkopen. Het sop is de kolen niet meer waard… het is een fantastisch initiatief om ‘iets’ te doen om de slechte staat van vele woningen, en de enegieprestatie te verbeteren. Maar het kan veel beter op een andere manier! Als u koopt en/of huurt kan u zich trouwens laten bijstaan door een ‘vastgoedcoach.be’ die de belangen van deze optimaal zal behartigen. Bij opbrengsteigendom positief adviseren wordt gewoon moeilijk. Laag rendement, meer en meer verplichtingen, weinig gemoedsrust: enkel het kapitaal blijft gevrijwaard.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld