Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, maart 17, 2010 18:32 - Geen reacties

Cruciale Palm Invest-getuige toch opgeroepen

17
mrt2010

De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag besloten alsnog een weigerachtige getuige in de fraudezaak rond vastgoedfonds Palm Invest op te roepen. Volgens advocaat Jeroen Soeteman van verdachte Danny K. zou de man moeten kunnen vertellen waar 2 miljoen euro gebleven is.

De beoogde getuige, een ondernemer met contacten met projectontwikkelaars, heeft de verdachten Danny K. en Remco V. geholpen met 22 contracten voor villa’s in Dubai ter waarde van in totaal 8 miljoen euro, het zogeheten project White Bay. De verdachten stellen 40 procent van het totale bedrag, dus ongeveer 3 miljoen euro, te hebben aanbetaald. Slechts 800.000 euro is daarvan echter teruggevonden.

Soeteman vermoedt dat de bewuste getuige nog altijd de beschikking heeft over het geld. ,,Dat geld zouden we voor investeerders kunnen terughalen”, aldus de advocaat woensdag. De rechter wil de man, die in Engeland verblijft, maandag horen. Hij wordt daartoe gedagvaard, omdat hij eerder heeft laten weten niet te willen meewerken.

Ongeveer 350 beleggers die geld hebben geïnvesteerd in Palm Invest, eisen volgens de curator 28,2 miljoen euro terug. Van meer dan de helft van het ingelegde geld is de bestemming echter nog altijd niet duidelijk.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld