Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, februari 23, 2010 17:25 - Geen reacties

Cordaid gaat huizen bouwen in Haïti

23
feb2010

Hulporganisatie Cordaid begint in maart met de bouw van 150 proefwoningen, zogeheten transitional shelters, voor 750 mensen. De woningen, die het best zijn te omschrijven als grote tuinhuizen, worden gebouwd in het plattelandsgebied op 10 kilometer van Léogâne.

Dat zei architect Henk Meijerink die namens Cordaid verantwoordelijk is voor de bouw van woningen in Haïti. De huizen bestaan uit een houten frame met golfplatendaken en plastic wanden om de regen buiten te houden.

“De shelters zijn stevig genoeg om het regenseizoen in mei en het orkaanseizoen in augustus te kunnen doorstaan”, weet Meijerink. Het is de bedoeling dat de meeste mensen hier tussen de vier en vijf jaar blijven totdat de permanente, stenen woningen gereed zijn.

De meeste shelters zijn 18 vierkante meter groot en gemaakt voor een gezin van vijf mensen. Meijerink noemt het belangrijk dat al zo snel kan worden begonnen met de bouw van de shelters: “Het is een positief signaal. Het gaat nu allemaal heel snel, zeker in vergelijking met de rampen destijds op Java en Sumatra. Ter vergelijking: in Nederland zou de realisering van zo’n plan jaren vergen”, aldus Meijerink

Bron: Architectenweb.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld