Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op donderdag, augustus 6, 2009 18:34 - Geen reacties

Chinese zakenman beschuldigd van megafraude

06
aug2009

Een Chinese vastgoedbaas staat terecht in waarschijnlijk de grootste fraudezaak die ooit is opgedoken in China. Wang Sheng, de voormalig topman van een vastgoedontwikkelingsbedrijf, zou in totaal 1,43 miljard dollar achterover gedrukt hebben. Dat is drie keer zoveel als in de grootste bankfraudezaak die China tot nu toe heeft gekend.

Sheng kreeg als topman van het vastgoedbedrijf Canton Properties onder meer voor 700 miljoen dollar leningen los bij de Bank of Communications, een kredietverstrekker die wordt bestierd door de Chinese overheid. De leningen werden verstrekt door een bevriende bestuurder bij de kredietbank, zo meldde de Britse zakenkrant Financial Times donderdag. Volgens de aanklagers in China gingen de miljoenen direct naar Sheng en heeft het vastgoedbedrijf zelf nooit een cent ontvangen. De aandeelhouders van Canton Properties werd verteld dat de onderneming schuldenvrij was.

Topman Sheng verdween vorig jaar augustus plotseling. De nieuwe bestuursvoorzitter van het bedrijf ontdekte pas recent de omvang van de fraude. Het proces tegen Sheng vindt plaats achter gesloten deuren.

Bron: Het ParoolReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld