Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op donderdag, januari 21, 2010 17:47 - Geen reacties

Chinese huizenmarkt stevent op rampscenario af

21
jan2010

De Amerikaanse huizenmarkt heeft een rampzalige ontwikkeling doorgemaakt, maar er wacht een nog zwarter scenario in China. De huizenkoorts is er zo gestegen dat een neergang te verwachten valt. Miljoenen Chinezen willen een eigen huis. Ze betalen cash of sluiten torenhoge hypotheken af. Projectontwikkelaars kopen overal land op voor luxe appartementencomplexen en villa`s en banken leveren graag de benodigde financiering. Soms worden hele steden uit het niets gebouwd middenin de woestijn, in de zekerheid dat er vraag naar is en blijft. Sommige gezinnen kopen twee woningen, een om in te wonen en een om geld mee te verdienen als de prijzen nog verder omhoog gaan.

De huizenprijzen stijgen eenvoudigweg te snel. Op sommige plaatsen is de vraag naar huizen in het wat duurdere segment zo groot dat er niet aan voldaan kan worden. Op andere plaatsen worden de prijzen van luxe woningen omhoog gedreven, terwijl tegelijkertijd huurhuizen leegstaan omdat er geen huurders te vinden zijn. Er wordt nauwelijks gebouwd voor de lagere en middeninkomens.

In Sjanghai stegen de prijzen voor luxe vastgoed tussen september 2008 en september 2009 met 54%. Het aantal nieuwbouwhuizen in China nam met 194% toe. Velen voorzien dat de huizenmarkt zichzelf opblaast, misschien al in 2010. Een ramp voor huiseigenaren, banken, projectontwikkelaars en plaatselijke overheden.

Bron: Business WeekReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld