Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 21, 2010 17:19 - Geen reacties

C-mine in Genk krijgt een Europese prijs

21
mei2010

C-mine, het voormalige mijnterrein in Winterslag, in Genk, heeft gisteravond een “RegioStar Award” gewonnen. Die prijs wordt uitgereikt door de Europese Commissie en beloont innovatieve projecten die zogenoemde brownfieldsites herwaarderen.

“Brownfields” zijn sterk vervuilde sites die een nieuwe bestemming krijgen. Het C-Mine Centre, gevestigd op de voormalige mijnterreinen in Genk, is een voorbeeld van een dergelijke brownfieldsite. De laatste jaren werd sterk geïnvesteerd in de opwaardering van het mijnterrein. Daarvoor schonk Europa ook subsidies.

Op C-mine in Genk staat nu al onder meer het bioscoopcomplex Euroscoop, restaurant Terrae en het atelier van kunstenaar Piet Stockmans. In het najaar zouden ook het nieuwe cultuur- en het designcentrum afgewerkt moeten zijn. De volledige site zou begin 2012 klaar moeten zijn.

“Volgens de jury die de RegioStar Award uitreikt, is het concept uniek, met de combinatie van cultuur, creatieve economie, educatie en toerisme. Het toont aan hoe goed een oude site opgewaardeerd kan worden en duurzaamheid uitstraalt”, reageert Wim Dries (CD&V), de burgemeester van Genk.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld