Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, juni 26, 2009 17:15 - Geen reacties

Brussel wordt bouwwerf tijdens zomermaanden

26
jun2009

Op verschillende plaatsen in het Brusselse gewest zullen er tijdens de zomermaanden wegenwerken plaatsvinden. Brussel Mobiliteit koos de periode omdat er in het algemeen 20 procent minder verkeer is in de zomer.

Heraanleg straat Schaarbeek
Op 29 juni beginnen werken in de Gallaitstraat in Schaarbeek, die compleet zal heraangelegd worden. De straat wordt volledig afgesloten. Het einde van de werken is voorzien in maart 2010.

Sporen nieuwe tramlijn
Nog vanaf 29 juni, en ook in Schaarbeek, begint openbarevervoersmaatschappij MIVB de sporen aan te leggen voor de nieuwe tramlijn op de Leopold III-laan. Vooral op de kruispunten met de Bordetlaan en de Generaal Wahislaan wordt overlast verwacht. Tot eind augustus zal de Bordetlaan afgesloten zijn richting Haren, tussen de Leopold III-laan en de Haachtsesteenweg. Ook de evenwijdig lopende Generaal Wahislaan zal gesloten zijn tussen de spoorweg en het Meiserplein.

Renovatie Tervurentunnel
Op 6 juli begint Brussel Mobiliteit met de renovatie van de Tervurentunnel. Dat zal anderhalve maand duren. De hele tijd zal de tunnel gesloten blijven. Verkeer moet bovengronds, via de Tervurenlaan en het Montgomeryplein. De MIVB begint in dezelfde periode met tramsporen aan te leggen op het kruispunt van de Tervurenlaan met de Vorstlaan. Lijn 94 wordt er uitgebreid. Op de plaats van de werken zal het aantal rijstroken teruggebracht worden.

Oversteekplaats aan VUB
Verder worden files verwacht in de buurt van de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Tussen de Nieuwelaan en de Pleinlaan, op de Generaal Jacqueslaan, wordt een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers aangelegd.

Renovatie brug Oudergem
In Oudergem, waar de brug boven autosnelweg E411 wordt gerenoveerd, zal de Jules Cockxstraat gereduceerd worden van vier rijstroken naar een. Die straat geeft uit op de E411. De werken beginnen op 6 juli en duren tot eind augustus.

Nieuwe gasleidingen
Gasmaatschappij Sibelgaz sluit in juli de Havenlaan af ter hoogte van de Opzichterstraat. Daar worden nieuwe gasleidingen aangelegd. De werken in Brussel centrum, die al aan de gang zijn zoals in de buurt van het Centraal Station, gaan gewoon door tijdens de zomermaanden. Ter hoogte van de Louizalaan wordt in de weekends van 26-29 juni en 7-10 augustus overlast verwacht. De MIVB legt dan op het dak van de Stefaniatunnel, vlakbij het Justitiepaleis, nieuwe tramsporen.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld