Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, oktober 14, 2009 17:26 - Geen reacties

Bouwvakker staat vaak op onveilige steiger

14
okt2009

bouwhelmSchilders, installeurs en andere bouwvakkers staan vaak op onveilige steigers. Uit een bliksemactie die de Arbeidsinspectie dit voorjaar hield blijkt dat meer dan de helft van de gecontroleerde steigers niet veilig was, meldde de inspectie woensdag.

Steigers bleken vaak niet goed opgebouwd en niet stabiel, waardoor ze konden omvallen. Ook waren vloeren niet goed gelegd waardoor bouwvakkers het risico liepen te vallen, terwijl ook deugdelijke leuningen ontbraken.

De zeventig inspecteurs van de Arbeidsinspectie bezochten bij deze controle 342 hoofdzakelijk kleinere bouwlocaties en legden in twee weken tijd ruim tweehonderd keer het werk stil.
Ook werden dertig boetes en meer dan tweehonderd waarschuwingen uitgedeeld.

Dit najaar zijn ruim honderd inspecteurs in verscheidene binnensteden op pad en ook nu letten ze vooral op het gevaar om te vallen en of de ladders en trappen veilig worden gebruikt. ”De bouwsector is namelijk koploper als het gaat om ongelukken op het werk. Vallen is een van de belangrijkste oorzaken van ernstige of zelfs dodelijke verwondingen”, aldus de Arbeidsinspectie.

Bron: ANPReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld