Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, maart 19, 2010 16:44 - Geen reacties

Bouwsector juicht goedkeuring Crisis- en herstelwet toe

19
mrt2010

De goedkeuring van de Crisis- en herstelwet door de Eerste Kamer heeft wisselende reacties opgeroepen. Over het algemeen zijn de reacties uit de bouwsector echter positief. `Met één vinger in de dijk stop je geen Tsunami. Dit is zeer, zeer goed nieuws`, liet Elco Brinkman van Bouwend Nederland weten.

De wet maakt het mogelijk de procedures rond de aanleg van wegen en andere projecten te versnellen, onder meer door bezwaarprocedures in te korten. De overheid mag grond al onteigenen voordat het bestemmingsplan officieel is vastgesteld, zodat bouwers eerder kunnen beginnen met de constructie van onder meer wegen, sluizen, spoorlijnen en windmolenparken. Niettemin toont bijvoorbeeld de gemeente Barendrecht zich minder gelukkig met de goedkeuring van de wet, omdat de zeer omstreden opslag van CO2 onder een Barendrechtse woonwijk erin is opgenomen.

Aannemersfederatie Nederland benadrukt vooral de tevredenheid over het feit dat het mkb niet buitenspel is gezet. FNV Bouw is vooral opgelucht dat `het lange wachten` nu voorbij is. `Samen met de verlenging van de deeltijd-ww is dit goed nieuws`, meent bondsvoorzitter John Kerstens.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld