Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, januari 14, 2011 12:37 - Geen reacties

Bouw & Reno Beurs – Antwerpen 15 tot 23 januari 2011

14
jan2011

Heb je een stuk grond gekocht en ben je klaar om bouwplannen te maken? Of wil je binnenkort je woning vernieuwen of uitbreiden? Alle nuttige tips, adressen en ideeën voor een geslaagd bouw- of verbouwavontuur vind je op bouw & reno, van 15 tot en met 23 januari in Antwerp expo.

Breed aanbod

Negen dagen lang vind je in Antwerp expo een actueel overzicht van wat de bouwsector te bieden heeft: keukens, badkamers, deuren, ramen, verwarming, vloer- en wandbekleding, dakwerken, isolatie, renovatie, gevelwerken, zonnepanelen, open haarden, kachels, trappen, verlichting, veranda’s … Met meer dan 245 exposanten onder één dak volstaat één bezoekje om helemaal op de hoogte te zijn van de laatste mogelijkheden, technieken en ontwikkelingen.

Thema: Schrijnwerkerij, een vakmanschap apart

Bouw & reno staat dit jaar in het teken van de schrijnwerkerij, een vakmanschap apart. Een niet te missen onderdeel binnen jouw renovatieproject of nieuwbouwproject.

Meer en meer schrijnwerkers bieden naast de gekende toepassingen, zoals het plaatsen van ramen en deuren, ook volledige ‘pakketten’ aan. Totaalprojecten waarbij het ganse interieur wordt aangepakt: van op maat gemaakte keukens en dressings tot volledige badkamers en slaapkamers. Je hebt een idee om een kamer een aparte look te geven? Een professionele schrijnwerker zal je deskundig bijstaan in de realisatie daarvan.

Iedereen droomt wel eens van die perfecte kamer met het ultieme wow-effect of die slaapkamer ‘uit de boekjes’. Vooraleer je zelf met hamer en nagels te werk gaat, raadpleeg je beter een vakman. Je zal merken dat het niet altijd duurder hoeft te zijn dan bij de bekende groothandels en ketens.

Ook in het kader van duurzaam bouwen is de vakman-schrijnwerker een ideale adviseur. Je kan natuurlijk kiezen voor een volledige houtskeletbouw, maar bijvoorbeeld ook duurzaam schrijnwerk integreren in je woning. Er zijn een heleboel milieuvriendelijke en duurzame aspecten waarmee je rekening kan houden bij je binnen- en buitenschrijnwerk. Een vakman kan je bijstaan bij de juiste keuze van de ramen. Kies je nu best voor aluminium, hout of pvc? Voor welke dakconstructie kies je in combinatie met welke dakisolatie? Welke milieuvriendelijke materialen kan je gebruiken bij je interieurinrichting?

Hij zal je zeker adviseren over FSC-gelabelde materialen waarmee je een bewuste keuze maakt voor een hernieuwbaar materiaal, hout. Enzovoort.

Kortom schrijnwerkerij is een vakmanschap apart.

Waar beginnen?

Om je al enigszins wegwijs te maken in de wereld van de schrijnwerkers, kan je best een bezoek brengen aan de themaruimte van 132m² van Bouwunie in Hal 3. Hier kan je kennismaken met de vakmensen, en al de eerste nodige informatie inwinnen.

Als je eraan denkt om je huis te renoveren, kom je hier best even langs voor alle nuttige informatie. De themastand is een algemeen verzamelpunt voor alle mogelijke informatie en kanalen in het kader van de renovatie van je woning. Als particulier krijg je op deze stand de nodige informatie en heel wat praktisch advies mee, zodat je meteen goed beslagen terecht kunt bij de andere standen op de beurs.

De themastand van Bouwunie over schrijnwerkerij telt drie belangrijke onderdelen: een informatief, een creatief en een adviserend gedeelte. De informatie die je hier krijgt is neutraal en algemeen, dus zonder commercieel doel.

Informatief luik

Het doel van het informatieve gedeelte is alle informatie rond je renovatieproject, op één centraal punt te verzamelen. Je hoeft dus zelf niet van stand naar stand of bij allerlei instanties langs te gaan om al deze informatie te verzamelen.

Een voorbeeld van de thema’s die hierbij aan bod kunnen komen:

 • 6% btw bij renovatie en vernieuwbouw
 • Energieprestatieregelgeving
 • Werken met een geregistreerd aannemer
 • Ecocheques
 • Premies
 • Mogelijkheden qua laagenergie, passiefwoning, nulenergie
 • CO-preventie
 • Betaalbaar wonen
 • Levenslang wonen
 • Energiezuinig renoveren
 • Werken met hout

Deze informatie wordt vanuit Bouwunie aangereikt, in samenwerking met een aantal geselecteerde partners, zodat de informatie volledig en up to date is.

Creatief luik

In het creatieve luik word je op een visuele manier, met een tentoonstelling, warm gemaakt om meer hout te verwerken in je woning.

Dit luik wordt uitgewerkt samen met EcoHuis, het huis voor duurzaam bouwen van de Stad Antwerpen, en kan ook rekenen op de inbreng van diverse partners.

De tentoonstelling bestaat uit een 10-tal boomstammen, waarop je een heleboel informatie over hout en de specifieke eigenschappen van dat mooie materiaal kan terugvinden. Dit zal je nadien aan het denken zetten om met hout te gaan werken, en helpen een bewuste keuze te maken voor dit materiaal.

Je kan op de themastand ook meebouwen aan een virtueel woud… In samenwerking met FSC maak je zelfs kans op een reis naar Lapland. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op de themaruimte jouw ‘digitale boom’ tekenen.

Daarnaast vind je er een heleboel maquettes terug van het ideaal geplaatste raam, en een voorbeeld van een dakconstructie.

(Meer info op www.redeenwoud.be )

Adviserend luik

Nadat je het informatieve en het creatieve luik van de themastand hebt bezocht, begint het echte werk pas. Daarvoor kan je terecht op het adviserend luik van de themastand dat je moet helpen om een professioneel uitgevoerde renovatie of nieuwbouw tot een succesvol einde te brengen.

De themaruimte, en in feite de hele bouw & reno beurs, heeft één belangrijk motto: ‘Samen met een vakman sta je sterk!’

Vakmensen

Op de stand van Bouwunie krijg je expliciet de kans om advies en informatie te verkrijgen rechtstreeks van de vakman.

Bouwunie nodigt daarom de hele week van bouw & reno lang dan ook vakmensen met verschillende specificaties uit om op de stand aanwezig te zijn.

Deze vaklui staan ter beschikking om je bij te staan bij het opwindend, maar vaak ook onzeker avontuur dat een (ver-)bouwproject kan zijn. Bij het uitvoeren van eender welk project zijn er immers tal van praktische zaken, vaak details maar toch ook belangrijke items, waar je rekening moet mee houden.

De vakmensen zijn hier niet om hun eigen product te verkopen, maar om neutrale, objectieve informatie te geven. Ze hebben dus louter een adviserende functie, los van hun eigen bedrijf of commerciële activiteit.

Denken we bijvoorbeeld maar aan de keuze van de juiste materialen of toepassingen. Als je hier niet in thuis bent, kan je zelf op zoek gaan, maar dreig je door de bomen het bos niet meer te zien en verloren te lopen in het enorme aanbod.

Bovendien zijn er telkens weer nieuwigheden die je als buitenstaander maar moeilijk op hun juiste waarde kunt beoordelen. Beroep doen op het advies van een vakman is dan ook de geknipte manier om snel en goed geïnformeerd te zijn.

Heb je de themastand van Bouwunie bezocht? Dan ben je voldoende bewapend om op bouw & reno verder op zoek te gaan naar die vakmensen die je (ver)bouwproject kunnen helpen verwezenlijken!

Planadvies

In samenwerking met Passiefhuisplatform en Kamp C is het ook mogelijk om na reservatie planadvies te krijgen. Reserveren voor dit planadvies kan via www.bouwreno.be .

Over Bouwunie

Bouwunie, de Unie van het KMO-bouwbedrijf, is met meer dan 8.000 aangesloten bouwbedrijven, dé toonaangevende beroepsfederatie voor de Vlaamse bouw-KMO’s. Samen met UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, vormt Bouwunie één sterk front voor alle KMO-bouwbedrijven.

Dit “front vormen” is de belangrijkste taak van Bouwunie.

Info: www.bouwunie.be

Niet te missen op bouw & reno

Ook dit jaar zijn er weer heel wat nieuwigheden te ontdekken op bouw & reno.

Een greep uit het aanbod.

Glas-in-loodramen van Artglas

Al 20 jaar vervaardigt dit bedrijf glasramen voor binnen en buiten. Glas-in-loodpanelen kunnen als plafond, binnen- of buitendeur of bovenlicht geplaatst worden, maar ze komen ook prachtig tot hun recht in veranda’s of scheidingswanden.

www.artglas.be

Compacte sauna voor de badkamer

Met het nieuwe gamma ‘Impression sauna’ heeft de Zweedse fabrikant Tylö een reeks saunacabines op de markt gebracht die perfect geschikt is voor kleinere ruimtes en badkamers. De kleinste cabine is slechts 1,2 vierkante meter groot.

www.abisco.be

Supereenvoudig verwarmen en koelen

Met de IDM-warmtepomp, zonder energieverslindende elektrische weerstand, kan je niet enkel verwarmen maar ook koelen. Zo geniet je het hele jaar door van een aangename ruimtetemperatuur.

Frema Total Projects, www.idm-belgium.be

Van Eyck shutters: sfeer in een nieuw daglicht

Of je woning nu klassiek, modern, eigentijds of in welke stijl dan ook is ingericht, op de stand van Van Eyck vind je zeker de passende shutters, gemaakt van hoogwaardige lichte houtsoorten.

www.vaneyckshutters.com

Centraal stofzuigsysteem voor iedere woning

Zowel voor nieuwbouw, renovatie als bestaande woningen (zonder kap- of breekwerk). De voordelen zijn talrijk. Je hoeft geen zware stofzuiger meer achter je aan te slepen of op en neer te dragen. Beter dus voor je rug,en geen schade meer aan meubels.

www.euroqueen.be

Think inside the box

F&S Projects presenteert een nieuw type verpakking van Tarkett-vloerbekledingen in vinyl. ‘Floor in a box’ is een kubus van 20 x 20 x 20 cm waarin 2m2 vinyl van 2,6 mm dikte is verpakt, voor een gewicht van 3,5 kg.

www.fns-projects.be

Een tweede leven voor je keuken

PRS Keukenrenovatie is gespecialiseerd in het renoveren van keukens. Onder meer deuren vervangen en tabletten herstellen. Ook keukentoestellen vernieuwen en herschilderen behoort tot de mogelijkheden.

www.prs-keukenrenovatie.be

Win 3.000 euro pur-isolatie

Vivixtum, dat onder meer gespecialiseerd is in het na-isoleren van bestaande spouwmuren met pur-isolatie, organiseert tijdens bouw & reno een wedstrijd. Je maakt kans op één na-isolatie van je woning ter waarde van liefst 3.000 euro!

www.vivixtum.be

Uniflexplus+

Selfmatic stelt op zijn stand het Uniflexplus+ leidingensysteem van Comair voor, een innovatie in de woningbouw.. Dit systeem kan perfect toegepast worden voor zowel ventilatie type C als balansventilatie type D.
www.selfmatic.be

KNX-installatie

Domotechnology toont op bouw & reno dat de integratie van alle hedendaags comfort in een KNX domotica-installatie perfect mogelijk is. Door gebruik te maken van een mediacenter wordt het beheren en afspelen van films, muziek en foto’s kinderspel.

www.domotechnology.be

Aquapro-Tile: waterdichte vloeren

De nieuwste pvc-tegels van de firma PVC Vloer worden met een speciaal ontwikkelde koudlasvloeistof aan elkaar bevestigd. Hierdoor vormen zij een 8 mm dikke vloeistofdichte vloer.

www.pvcvloer.be

Cv-haard van verwarmt hele woning

Het Belgische bedrijf DDG brengt een gloednieuwe cv-haard op de markt: de ECO PLANUS die je kan aansluiten op de centrale verwarming. Zo verwarm je met een kachel of haard een volledige woning.

www.ddg.be

Passiefwoningen in houtskeletbouw

Arkana, gespecialiseerd in energiezuinige woningen in houtskeletbouw,

legt op bouw en reno uit hoe ze de bouw van passiefwoningen aanpakt: door een oriëntatie naar het zuiden, een compact ontwerp, dampopen buitenmuren enzovoort.

www.arkana.be

Ventilatie met warmterugwinning

Ventimax stelt op bouw & reno de UltimateAir RecoupAerrator 200 DX met uniek filtersysteem én EN308 attest voor. Dit toestel is volgens het bedrijf de nr. 1 op de markt van ventilatietoestellen met warmteterugwinning.

www.ventimax.be

Trap over trap

Het Nederlandse bedrijf Upstairs toont op bouw & reno hoe een nieuwe trap over de oude wordt geplaatst. Er komt geen breekwerk aan te pas, en ook de rommel wordt tot een absoluut minimum beperkt. Bovendien gebeurt de traprenovatie in 1 dag.

www.upstairs.com

Decoratieve én luchtdichte binnenisolatie

IsoBouw Systems brengt een nieuw gepatenteerd binnenisolatiesysteem op de markt: SlimFix® Deco. Dit systeem is toepasbaar bij het na-isoleren van hellende daken aan de binnenzijde van het dak.

www.isobouw.nl

Alle houttoepassingen voor de tuin

Op de stand van Meeussen Tuindecoratie kan je terecht voor informatie over een breed gamma houten tuininrichting en –decoratie.

www.meeussentuindecoratie.be

Deze en nog veel meer productinformatie vind je ook uitgebreid terug in de gratis bouw & reno-catalogus, verkrijgbaar op de beurs.

Infosessies
Tijdens bouw&reno gaan er ook enkele bijzonder interessante infosessies door.

Een overzicht.

Het belang van het gebruik van FSC-hout bij een bouw- of renovatieproject.
Zaterdag 15 januari 2011 om 15u00
Oranje Zaal, Antwerp expo, 2de verdieping (te bereiken via de lift of de trap in de inkomhal)
Maarten Debecker, FSC België

FSC (Forest Stewardship Council) is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat het product afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

Tijdens deze infosessie legt Maarten Debecker van FSC België minutieus uit waarom er zoiets bestaat als een FSC-label voor hout, hoe het FSC systeem werkt, en hoe ook jij bij je bouw of renovatie kan kiezen voor hout uit duurzaam beheerde bossen. Met alle praktische informatie rond beschikbare FSC-houtsoorten, en leveranciers in jouw regio.

Het belang van een juiste keuze van materiaal voor je ramen: hout, alu of pvc?
Zaterdag 22 januari 2011 om 15u00
Oranje Zaal, Antwerp expo, 2de verdieping (te bereiken via de lift of de trap in de inkomhal)
Koen Kempeneers, voorzitter Bouwunie Antwerpen
Joeri Beneens, ondervoorzitter Bouwunie Antwerpen

Houten raamprofielen winnen steeds meer van hun verloren marktaandeel terug, terwijl pvc-ramen het imago blijfven meeslepen van minder slijtagebestendig en kleurvast te zijn. Anderzijds is er dan weer de hogere prijs voor aluminium. Om je te helpen bij de juiste keuze voor jouw ramen zullen de voor- en nadelen van de 3 meest gebruikte materialen voor buitenschrijnwerk voorgesteld worden. Daarna kan je, rekening houdend met je eigen smaak, de specifieke situatie én je budget, een gegronde keuze te maken.

• Jouw woning: financiering, premies en subsidies .
Donderdag 20 januari 2011 om 13u30
Rode Zaal, Antwerp expo, 2de verdieping (te bereiken via de lift of de trap in de inkomhal)
Livios en BNP Paribas Fortis

Nieuw: gratis professioneel advies op bouw&reno

Een belangrijke innovatie op bouw & reno 2011 is dat je daar nu ook gratis bouwadvies of financieel advies kan krijgen. En dat zal vele bezoekers goed van pas komen.

De bouwreglementeringen voor woningen worden steeds ingewikkelder en strenger. Advies is dan ook broodnodig. Je kan vandaag niet meer beginnen bouwen of verbouwen zonder rekening te houden met energiezuinigheid,

duurzaamheid, veiligheid, je financiële mogelijkheden en beperkingen, leningen , premies enz. De gemiddelde (ver)bouwheer zit met steeds meer vragen en is op zoek naar gerichte, specifieke informatie.

Inschrijven verplicht

Geïnteresseerden kunnen (en moeten) een afspraak maken via de website vwww.bouwreno.be.  Daar moet je eerst de keuze maken tussen ‘bouwadvies’ (georganiseerd door Bouwunie) of ‘financieel advies’ (georganiseerd door BNP Paribas Fortis).
Onder bouwadvies kunnen ze dan nog eens de keuze maken uit: Binnenschrijnwerk, Buitenschrijnwerk, Isolatie, Ruwbouw, Dakwerken, Verwarming, ventilatie en sanitair of Planadvies.

Het advies duurt 20minuten.
Bouwadvies wordt gegeven op stand 3126, hal 3
Financieel advies op stand 1106, hal 1.

Let wel, heb je een afspraak gemaakt? Dan moet je ook stipt op het afgesproken

uur ter plaatse zijn, anders vervalt je beurt.

bouw & reno praktisch?

Plaats:
Antwerp expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Data:

van zaterdag 15 tot en met zondag 23 januari 2011

Openingsuren:

Za en zon: 10u tot 18u

Ma, di, wo en do: 14u tot 18u

Vrijdag 21 januari: Nocturne 14u tot 22u

Toegangsprijs:

8 euro/persoon

Gratis toegang voor kinderen tot en met 16 jaar, vergezeld door een volwassene.

Kinderopvang:

Gratis voorzien tijdens het weekend voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Openbaar vervoer:

Tram 2 Linkeroever – Hoboken

Tram 6 Luchtbal – Olympiade

Info:
www.bouwreno.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld