Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, juni 8, 2011 20:32 - Geen reacties

België slaagt er niet in bouwvakkers te registreren

08
jun2011

Het federaal parlement keurde in 2009 de elektronische registratie van bouwvakkers goed. Maar tot op vandaag is het nieuwe systeem nog niet ingevoerd. Nochtans zou dat een uitstekend middel kunnen zijn in de strijd tegen de fraude, schrijft de krant De Tijd vandaag.

Nu gebeurt het vaak dat werknemers in de bouw een uitkering krijgen als tijdelijk werklozen, maar toch in het zwart aan het werk zijn. Ook is in de sector vaak sprake van illegale arbeiders. Elk jaar worden honderden illegale bouwvakkers opgespoord door de controles van de sociale inspectiediensten.

Een elektronische registratie zou het zwartwerk aanzienlijk kunnen terugdringen, aldus De Tijd. De sociale partners bereikten zelfs al een compromis over de invoering van het registratiesysteem. In plaats van een aanwezigheidsregistratie zou er een afwezigheidsregistratie komen. Maar ondanks het politieke akkoord en het fiat van de werkgevers en werknemers, is van de invoering van het systeem nog geen sprake.

Het is wachten op ontslagnemend vicepremier en minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) om de nodige uitvoeringsbesluiten te nemen. “We zijn bezig met de voorbereiding van een eventuele registratie van de werknemers in de bouw”, zegt Milquets woordvoerder in de krant. Wanneer de zaak in orde zal zijn, kan men niet zeggen. “In lopende zaken is het niet makkelijk om een dossier af te ronden”, klinkt het.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld