Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 19, 2010 16:01 - Geen reacties

Belgen verkiezen Belgen op Mipim-vastgoedbeurs

19
mrt2010

Het Brusselse architectenbureau Assar haalde in Cannes drie van de vijf Mipim Awards binnen. Bovendien kreeg Square Brussels Meeting Center de Special Jury Award, de hoogste onderscheiding.

Dit is nooit eerder gezien. “Door het publiek verkozen worden als Belg is eigenlijk niet zo heel moeilijk”, verklaart Asar-directeur Renaud Chevalier. “De Belgen zijn immers solidair en zullen meestal massaal voor hun landgenoten stemmen. Genomineerd worden als potentiële winnaar, dat is moeilijker. Wij werden echter al zeven keer genomineerd, dus hebben we enige ervaring met de manier waarop dat moet.”

Pierre Maurice Wéry, wiens GSK-hoofdzetel met een van de prijzen ging lopen: “Dat we net op de Mipim een prijs halen is symbolisch voor ons kantoor. Mipim is immers de beurs van de cliënten, niet van de architecten zelf. Wij staan bekend als een kantoor dat op technisch gebied het onderste uit de kan haalt. Door het feit dat de bouwkosten in België relatief duur zijn in vergelijking met andere landen (waar de grondprijs sterk doorweegt), worden we verplicht zeer economisch te tekenen. En de klant apprecieert dat.”

Een ander sterk punt van Assar is de specialisatie per architect. Per groot project zijn er een architect voor de conceptuele fase, de technische afwerking en het projectmanagement. “De klanten appreciëren dat erg. Vlak nadat bekendgemaakt werd dat het GSK-gebouw genomineerd was, werd niet ik maar mijn collega die verantwoordelijk is voor de technische aspecten opgebeld. De klant – in dit geval de technische directeur – weet dus zeer goed wie precies wat doet.”

Met 140 medewerkers is Asar een van de grootste kantoren van België. In tegenstelling tot heel wat collega’s is er de voorbije maanden niet gesaneerd in het personeelsbestand. “Niet dat we de crisis niet voelen”, zegt Chevalier. “We tekenen vooral voorontwerpen, zonder dat die in een werf worden omgezet. Gelukkig start binnen zes maanden de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de Navo, waar we een van de hoofdarchitecten zijn. Zonder dat werk hadden we een probleem.”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld