Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, februari 24, 2011 15:43 - Geen reacties

Batibouw 2011 in teken van ecologie

Tags:
24
feb2011

Op Brussels Expo zijn vanochtend de deuren van Batibouw geopend, de grootste beurs rond bouwen en renoveren in België. Centraal staat dit jaar ‘energieneutraal bouwen’, waarvoor drie paleizen werden gereserveerd. De eerste twee dagen krijgt enkel de bouwsector toegang, vanaf het weekend opent de beurs voor het publiek.

De keuze van het thema werd voor een groot stuk ingegeven door de wetgeving. Tegen 2021 moeten alle nieuwe woningen, kantoorgebouwen en fabrieken in Europa nagenoeg volledig energieneutraal functioneren. De bouwsector heeft dus nog een decennium om zich op die nieuwe focus toe te leggen.

Thomas Leysen, voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft alvast vertrouwen in de sector. “De bouwsector is de stuwende kracht van de groene economie”, verklaarde hij tijdens een druk bijgewoond forum van de Confederatie Bouw.

Hernieuwbare energie
De focus op energieneutraal bouwen is tijdens de beurs terug te vinden in Paleis 4, dat volledig rond isolatie draait en Paleis 12, waar de nieuwe verwarmingstechnieken worden voorgesteld. Paleis 10 werd gereserveerd voor hernieuwbare energie.

De andere twee thema’s dit jaar zijn energie-efficiënt renoveren en verlichting. In paleis 9 blijkt dat de gloeilamp volledig dood is en in de meeste gevallen wordt vervangen door de spaarlamp. Toch maken ook andere alternatieven opgang. LED-verlichting is de efficiëntste wijze om te verlichten en benadert ook steeds beter de kleur van een gloeilamp. Helemaal nieuw op Batibouw is de ecohalogeenlamp, een versie van de halogeenlamp die langer meegaat en minder elektriciteit verbruikt.

Batibouw loopt tot 6 maart.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld